БЕР
П'ятниця
29
13:28

​«Батьківщина» вимагає скликати позачергове засідання ВРУ та скасувати е-декларування для громадських активістів

«Батьківщина» вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради України для ухвалення законопроекту про скасування е-декларування для громадських активістів (№6271).

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко за підсумками зустрічі з головою парламенту Андрієм Парубієм, яка відбулася на прохання депутатів «Батьківщини» та активістів громадських організацій.


Лідер «Батьківщини» повідомила, що з 1 квітня набуває чинності президентський закон, відповідно до якого громадські активісти мають подавати е-декларації.


«У нас дуже мало часу для того, щоб скасувати закон, який провів у парламенті президент для репресій проти молоді, яка працює у громадському секторі. Якщо ми не скасуємо цей закон, то з 1 квітня влада зможе порушувати кримінальні справи проти громадських активістів», – заявила вона.


Політик повідомила, що під час зустрічі зі спікером парламенту вона передала листа від багатьох депутатів про скликання позачергового засідання ВР у п’ятницю, 30 березня.


За ініціативою Юлії Тимошенко Голова парламенту проведе сьогодні, о 16.00, позачергову нараду лідерів фракцій щодо питання термінового розгляду законопроекту про е-декларування представників громадянськоського сектору.


Парламентарій також зазначила, що вона проінформує журналістів про результати цієї наради.


Як пояснила лідер партії, для президента України, для вищих керівників держави стало неможливим терпіти системну та чітку роботу громадських активістів, які реально борються проти корупції у вищих ешелонах влади.


«Вони настільки стали нестерпними для Порошенка та його оточення, що проти активістів ухвалили закон, який примушує їх подавати е-декларації та карає за помилки в деклараціях чи за невчасне їх подання. Через цей закон влада отримала для себе право репресувати молодих людей, які сьогодні працюють проти корупції», – зазначила Юлія Тимошенко.


«Ми не залишимо нашу молодь, яка працює в громадянському суспільстві, без підтримки нашої команди, фракції «Батьківщина», та мене особисто», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Сторінки:
Нагору