БЕР
П'ятниця
29
02:48

​Ольга Богомолець: Через три місяці в Україні запрацює Центр для навчання тренерів-парамедиків за стандартами НАТО

Про це Голова Комітету з питань охорони здоров’я, народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ольга Богомолець заявила під час брифінгу у ВР.

«Понад рік моїх переговорів з штаб-квартирою НАТО завершилось результатом: сьогодні вирушив автобус з 15 співробітників Міністерства внутрішніх справ, ДСНС до тренінг-центру для парамедиків у Румунії. По їх поверненню, через три місяці, такий самий центр для тренерів-парамедиків буде створено в Україні», – заявила Богомолець.


Вона зазначила, що в такому центрі пройдуть навчання пожежники, поліцейські, водії, вчителі.


«В майбутньому вони зможуть проходити навчання і засвоювати навички рятувальника-парамедика, власне ті служби, які мусять вміти рятувати і зберігати життя і здоров’я людей. Я дуже сподіваюсь, що створення такого тренінгового центру буде кузнею нових кадрів, що дозволить створити нові робочі місця. Адже ми будуємо нову державу, безпечну державу», – підкреслила Богомолець.


Крім того, голова профільного комітету зазначила, що саме навички тренерів-парамедиків сьогодні актуальні в Україні як ніколи і не тільки під час бойових дій на сході.


«Реєструється майже 5 тисяч смертей в дорожній аваріях. Це самі ті випадки, в яких наші рятувальники, поліцейські-парамедики зможуть надавати долікарську медичну допомогу тим, хто її потребує».


«Поки що Україна не може бути членом НАТО, але, створивши тренінг-центр в Україні, який буде навчати наших рятувальників, поліцейських-парамедиків за стандартами НАТО, ми будемо мати досвід і знання, які має НАТО. Наше завдання будувати безпечну, гідну, справедливу державу для всього українського народу. Коли наші поліцейські, пожежники, водії будуть мати навички рятувати життя – це дозволить їм не тільки рятувати своє життя в небезпеці, а й життя своїх побратимів», – зауважила Богомолець.


Вона також відзначила, що в умовах військової агресії, постійного ризику тероризму, який є в Україні – створення такого тренінгового центру для тренерів-парамедиків є надзвичайно актуальним.


«Дякую Міністру Авакову за повну підтримку цього проекту. Коли ми створимо цю систему, це дозволить створити нові робочі місця для тих хлопців, які будуть демобілізовані, які зможуть отримати навички і стати парамедиками та продовжувати рятувати життя людей вже в мирний час», – додала Ольга Богомолець.

Вчора

Сторінки:
Нагору