КВІ
Субота
20
08:40

​Сергій Пашинський: Депутати мають працювати над обороноздатністю, а не перетворювати пам'ять загиблих на Майдані на піар-шоу

Українські парламентарі мають працювати над питаннями обороноздатності та шанувати пам'ятні дати, а не перетворювати пам'ять загиблих на Майдані в піар-шоу. Про це заявив у своєму виступі на Погоджувальній Раді заступник голови фракції “Народний фронт”, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський, коментуючи заяву віце-спікера Оксани Сироїд.

“Я не сидів за 500 кілометрів, дивлячись по телевізору, що відбувається на Майдані. Я був на Майдані біля Жовтневого палацу. Я не люблю згадувати, однак, коли чую цитати Клюєва-Януковича про те, хто розстрілював Майдан, коли я знаю, що прокуратура внесла закон №5610 (про запровадження процедури заочного судочинства - Ред), а ми не можемо знайти сил, щоб включити його навіть в порядок денний в тому числі тому, що доблесні "захисники" пам'яті майданівців - за нього не голосують. Ви знаєте, Бог все бачить і кожному воздасться по його справах”, - прокоментував Пашинський заяву Сироїд.


Натомість голова Комітету закликав парламентарів спрямовувати свої зусилля на підвищення обороноздатності країни.


“Саме тому, пане спікер, я звертаюсь до вас із проханням зробити тематичний день по обороні через тиждень. Крім того, прошу включити до порядку денного законопроект №2504. Ви включили закон №4995, він не працює без закону №5027 - це по квартирному забезпеченню військовослужбовців. Тому додайте його”, - заявив Пашинський.


“Шановні друзі, я не буду вдаватися до історичних паралелей, однак, оцей цинізм, коли дні пам'яті (річниця розстрілів на Майдані 18-20 лютого) перетворюється на парад ряжених клоунів, на цьому треба ставити крапку. У нас іде війна, і війна іде на Сході, і ми не пустимо цю війну, як би не хотів Путін, сюди до Києва, як би цим клоунам цього не хотілось”, - резюмував Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Вчора

Сторінки:
Нагору