КВІ
Середа
24
17:21

Ірина Суслова: ​Дітям із зони АТО потрібно надати шанс на здобуття якісної вищої та професійно-технічної освіти

Народні депутати фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Суслова та Олександр Співаковський взяли участь у Східному освітньому форумі у місті Покровськ на Донеччині. Про це Ірина Суслова повідомила в себе на сторінці в Facebook.

«Уже не вперше ми зустрічаємось саме у Донецькій області для пошуку шляхів вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, інтеграції регіону та відновлення миру. Головна тема розмови – як надати дітям із зони АТО шанс на здобуття якісної вищої та професійно-технічної освіти.


Діти та молодь – перші жертви війни, яка прийшла на Донбас. Війна забирає в них майбутнє та краде дорогоцінний час, який можна було використати для власного розвитку. Тому держава має спрямувати максимум зусиль, щоб хоча б частково компенсувати дітям ці втрати й дати можливість здобути якісну вищу чи професійно-технічну освіту», - відзначила Суслова.


Вона також акцентувала увагу на низці ухвалених парламентом законів, які відкривають дітям із зони АТО дорогу до ВУЗів.


«Зокрема, 7 лютого Верховна Рада проголосувала надзвичайно важливий законопроект, який був поданий за моїм співавторством. Він передбачає повну або часткову оплату навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення, безкоштовне забезпечення проживання в гуртожитках, тощо. Загалом 47 тис. дітей Донеччини й Луганщини зможуть скористатися нормами цього закону для здобуття фахових знань», – повідомила Суслова.


Депутат сподівається, що сьогоднішня зустріч стане кроком до створення рівних умов в освітній сфері для всіх громадян України, в тому числі, для дітей, які стали заручниками війни.


«Дякую Покровській міській раді та USAID за прекрасну організацію заходу, а також моєму колезі Олександру Співаковському за підтримку ініціативи», – додала Ірина Суслова.


Довідка: «Східний освітній форум» проходить 15-16 лютого у місті Покровськ, в 50 км від Донецька. 250 фахівців зі сфери освіти і науки з усієї України зібралися разом, щоб сформувати пропозиції щодо впровадження освітніх реформ.


До участі запрошені народні депутати з Комітету науки і освіти Верховної Ради України та представники міжнародних організацій, колективи переміщених з окупованих територій ВНЗ. Співорганізаторами форуму стали викладачі Донецького національного технічного університету, які переїхали з Донецька в Покровськ, і місцевого педагогічного училища.

Вчора

Сторінки:
Нагору