БЕР
Вівторок
19
16:05

​Іван Крулько: Треба легалізувати «євробляхи» та зробити їх розмитнення доступним для українців

Кожна людина в Україні повинна мати можливість за адекватні кошти, як у країнах-сусідах, розмитнити для себе авто. Таке переконання висловив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «NewsOne».

Народний депутат зауважив, що проблема «євроблях» виникла через бездієвість влади, яка знала про проблему, але не знайшла розумних шляхів її вирішення, а також через відсутність адекватних цін на автівки через високе ввізне мито, яке нібито захищає національного виробника.


«Проблема була і її треба було вирішувати давно. Неприємно те, що влада починає щось робити лише тоді, коли їй дають по голові», – зазначив він. На думку парламентарія, проблему можна вирішити ухваленням закону, який надасть змогу легалізувати автівки, які вже ввезені в Україну за мінімальними ставками.


«Це також допоможе наповнити бюджет і підвищити безпеку на дорогах, адже зараз ті, хто їздять на «євробляхах», зокрема і таксисти, не несуть жодної відповідальності у разі ДТП, немає навіть страхування цивільної відповідальності, не кажучи вже про безпеку пасажирів таких таксі», – додав політик.


Водночас Іван Крулько вважає, що треба значно підвищити штрафи за продовження пересування на «євробляхах» в незаконнний спосіб і обмежити кількість їх ввезення однією особою-іноземцем.


Окрім того, треба продовжити експеримент з низькими ставками розмитненням автівок економ-класу, який введено законом №1389-19 півтора роки тому і який діє до кінця поточного року.


«Цей експеримент, співавтором якого я був, позитивно вплинув на ринок і знизив напругу. Більшість людей, які для своїх потреб купували авто, перестали звертатись до фірм, які ввозили «євробляхи», а стали легально розмитнювати автомобілі і їздити на них», – пояснив народний депутат від «Батьківщини».


Іван Крулько повідомив, що внесе поправку до ухваленого у першому читанні законопроекту про «євробляхи» з продовження низької митної ставки на автівки до 2010 року виробництва, стандарту «Євро-5», з об’ємом двигуна не більше 2 тис. куб. см.


«Я голосуватиму за закон по євробляхах, якщо у ньому буде норма, за якою всі люди, які хочуть розмитнити для себе авто, матимуть можливість зробити це за низькими ставками. Це буде справедливо і відповідатиме ситуації», – підсумував він.

Вчора

Сторінки:
Нагору