БЕР
Вівторок
19
09:04

​Іван Крулько: Треба негайно підвищити пенсії і скасувати їх оподаткування

«Батьківщина» вимагає негайно розглянути і ухвалити за основу та в цілому законопроект №2698, який передбачає скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

На цьому наголосив народний депутат від фракції Іван Крулько під час виступу в парламенті. Він нагадав, що цей законопроект був зареєстрований «Батьківщиною» 22 квітня 2015 року, тобто понад два роки тому.

«Це короткий законопроект, який передбачає лише одну норму, – скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, відновлення справедливості і дії Конституції України. Адже пенсії не оподатковуються в жодній країні світу, окрім України. Добре, що хоч за 2,5 роки після запровадження цієї ганебної норми попереднім урядом Яценюка, Президент України нарешті звернув увагу, що пенсії працюючих пенсіонерів оподатковуються у порушення Конституції України», – обурився парламентар.

Іван Крулько закликав голову Верховної Ради України негайно розглянути та ухвалити за основу і в цілому законопроект «Батьківщини», зважаючи на нагальну заяву президента і на те, що цей документ вже пройшов усі комітети і готовий до розгляду в сесійній залі.

Окрім того, політична сила Юлії Тимошенко вимагає ухвалення законопроекту №4631, що скасовує сплату відсотків і пені банкам при оплаті комунальних послуг, а також скасовує виконання уже чинних законів щодо березневої індексації та осучаснення пенсій.

«Треба провести індексацію на рівень інфляції, який за ці роки сягнув понад 200%, і тоді пенсіонери матимуть нормальну пенсію, як це передбачено нормами чинного закону. Також треба відновити те, що робив уряд Юлії Тимошенко, і повернути березневе вирівнювання трудових пенсій для пенсіонерів», – зауважив депутат від «Батьківщини».

За його словами, за виконання цих законів пенсіонери отримуватимуть гідну пенсію, а ті, що вийшли раніше, матимуть таку саму пенсію, як і ті, що виходять зараз.

«Якщо виконуватимуться чинні закони, не треба буде видумувати велосипед в українській державі», – резюмував політик.


Вчора

Сторінки:
Нагору