БЕР
П'ятниця
29
07:53

​Іван Крулько: Влада веде країну до соціального бунту

Своїми бездарними діями влада накопичує дедалі більше боргів і скорочує фінансові можливості українців. Ще трохи – і межа між терпінням і кипінням буде стерта. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Голови партії «Батьківщини» Іван Крулько.

«Через відсутність грошей люди припиняють оплачувати комунальні послуги, частіше перепозичають до зарплатні у безсоромних лихварів. І дедалі менше витрачають на їжу та дозвілля. Не кажучи вже про те, що, за даними Держстату, борги по зарплатам в Україні наразі сягнули вже 2,730 млрд грн. Лише шахтарям держава заборгувала понад мільярд гривень», – обурився він.


На думку народного депутата, у доведених до відчаю людей, які не мають за що годувати свої родини, починають не витримувати нерви.


І слідом за мирними акціями протесту, що відбулися наприкінці серпня – початку вересня, шахтарі, вчителі та медики починають вдаватися до більш радикальних заходів. Так, нещодавно у місті Рогатин на Івано-Франківщині близько 100 освітян перекрили дорогу державного значення Івано-Франківськ – Львів, вимагаючи виплатити затримані за три місяці зарплати.


«Впевнений, що перед виборами гроші знайдуться. Зараз владі просто вигідно, щоб люди не думали про політику і не аналізували того, що відбувається в країні, були більше зайняті вирішенням власних проблем. Головне у цій історії – не «переграти», – попереджає депутат від «Батьківщини»


Іван Крулько поклав особисту відповідальність за заборгованість на президента і закликав владу терміново розрахуватися із бюджетниками. А також змусити приватний сектор погасити борги перед своїми працівниками та створити базу недобросовісних роботодавців.


«Досить знущатися над людьми!» – закликав парламентарій.

Вчора

Сторінки:
Нагору