БЕР
П'ятниця
29
14:27

​Коаліція нових сил та професіоналізму

Годинник, який відраховує перші 100 днів президентства Володимира Зеленського, невпинно клацає – за цей час українці мають переконатись у правильності вибору.

Власне, особливих змін ніхто не чекав. Але ж і помилок забагато: повернення російської делегації до ПАРЄ, реванш декомунізації, саботування Росією мирного врегулювання – все це свідчить, що новій команді не вистачає ні кадрового потенціалу, ні досвіду.


На щастя новообраного президента, політичні опоненти поки не особливо критикують нову владу. Більше того, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє про готовність максимально допомагати новій владі. Хоча на відміну від Зеленського, вона має конкретний план дій: і щодо нової податкової політики, збереження ГТС, стратегії міжнародної політики і багато іншого. І всі ці пункти цілком співпадають з очікуваннями людей, які фактично хочуть від Зеленського виконання програми Тимошенко.


Юлія Тимошенко неодноразово заявляла, що об’єднання всіх здорових політичних сил, які готові вести Україну до європейських стандартів, консолідація суспільства – головна місія нинішнього президента. «У новій владі треба поєднати новизну, креативний погляд з професіоналізмом. У парламент мають пройти проукраїнські сили, готові ламати стару систему», – наголосила політик.


Союз досвідченої політичної сили з молодою командою повністю співпадає з очікуванням людей, які хочуть бачити поруч з новим президентом фахового і мудрого порадника, який не дасть в кризовій ситуації зруйнувати країну.


Здавалося б, очевидні речі, дуже прості для втілення. Однак на заваді такому союзу можуть стати традиційні для української політики амбіції та бажання монополізувати вплив на президента. Навіть люди з оточення Зеленського визнають, що за останній тиждень з усіх щілин полізли сумнівні «союзники», які знищують рейтинг президентської партії напередодні виборів. Як то кажуть, з такими друзями ворогів не треба. У той же час відкрите стратегічне партнерство «Батьківщини» та «Слуги народу» забезпечило б новій Верховній Раді стабільний союз креативу та професіоналізму.


Людмила Виговська

Сторінки:
Нагору