БЕР
П'ятниця
29
03:08

​Коаліції дій: недопущення реваншу і зміни для країни

Українці звикли, що передвиборчі кампанії відбуваються навесні чи восени. Влітку достукатись до них надзвичайно важко — тим більше, що президентська кампанія щойно завершилась, і парламентська буде надто короткою. Партія новообраного президента “Слуга народу”, хоч і набирає більшість, але правлячою навряд чи стане. Коаліція, таким чином, може бути складена всього із двох партій. А значить, ці вибори стануть виборами партнера президента по коаліції та майбутнього прем’єр-міністра.

Нещодавно відомий політолог Володимир Фесенко зауважив, що для ефективної роботи у Верховній Раді необхідні досвідчені та професійні люди, знайомі із парламентською роботою. Саме таких людей і долучила Юлія Тимошенко до своєї команди, яку представила цього понеділка на з’їзді партії.


Перша п’ятірка, до якої увійшли Сергій Тарута та Валентин Наливайченко, є свідченням прагнення “сшивати” країну — так вважає політичний експерт Сергій Биков.


Тарута, за словами Сергія Соболева, є досвідченим управлінцем. До того ж він дієво підтримував Тимошенко на виборах. А Наливайченко, як слушно зауважив Фесенко, не лише давно контактує із “Батьківщиною”, а й є людиною високого рівня професійної компетенції.


Але ключовою задачею Тимошенко, на думку політолога Дмитра Корнейчука, стане недопущення реваншу, який може відбутись у парламенті через збереження мажоритарки.


Юлія Тимошенко влучно назвала “мастодонтами корупції” Петра Порошенка та інших, уже відсторонених народом можновладців, які цим шляхом знову рвуться до влади.


Але допомогти “Слузі народу” вона зможе не лише боротьбою із реваншистами.


Політичний експерт Олександр Гончаров уже зараз задає питання: де хоча б список заходів по реформуванню української економіки на урядовому сайті?


В рамках “Коаліції дій” Тимошенко пропонує команді Зеленського покроковий план ста днів, на основі Нового Курсу України, який швидко дозволить людям відчути реальні зміни.


Сама ж Юлія Тимошенко є найбільш фаховим і підготовленим кандидатом на посаду прем’єр-міністра, зацікавленим у змінах — такою є підсумкова експертна думка.


Микола ГУДЗЬ

Вчора

Сторінки:
Нагору