КВІ
П'ятниця
26
02:09

​Криміналізація бурштинового промислу на Олевщині - це ще один результат безвідповідальної, непрофесійної діяльності цієї влади, - Юрій Павленко

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час зустрічі з журналістами у Коростені, де перебував з робочою поїздкою разом з народним депутатом України, лідером ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Бойком.

Тут політики разом із заступниками голови обласної організації, - Андрієм Дяченком, керівником фракції в обласній раді Анатолієм Мелашенком, керівником фракції у Житомирській міській раді Наталією Леонченко, депутатами обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталією Рибак, Миколою Луцюком, Володимиром Нагорняком, Володимиром Самчуком, керівником місцевої партійної організації Романом Калініним, зустрілися з міським головою Коростеня Володимиром Москаленком, представниками місцевих громад, обговорили актуальні для Коростенщини проблеми скасування чорнобильських пільг, необхідності покращення рівня надання медичної допомоги населенню.

Поспілкуватися з політиками у Коростень приїхали і представники Олевського району. У зв’язку з останніми трагічними подіями в центрі Олевська у ніч на 16 січня, в результаті яких від вогнепальних ран загинуло двоє і поранено щонайменше шестеро людей, місцеві депутати та активісти офіційно звернулися до представників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ з проханням сприяти законодавчому врегулюванню видобутку бурштину на Поліссі. "Намагання криміналітету встановити контроль над видобутком бурштину стає вже не лише екологічною проблемою, а й реальною загрозою здоров’ю і життю місцевого населення. Нашу місцевість заполонили озброєні люди, між якими час від часу спалахують збройні конфлікти. Натомість влада лише вдає, що контролює ситуацію. Жодних реальних кроків для її вирішення ми не бачимо, тому складається враження, що така ситуація вигідна Києву", - зауважили представники Олевщини, звертаючись до депутатів-опозиціонерів.


На переконання Юрія Павленка, проблеми, які озвучили під час зустрічі жителі Коростеня та Олевська, - це ще один результат безвідповідальної, непрофесійної діяльності влади, яка направлена на знищення свого народу.

«Сьогодні у Коростені ми відчули, наскільки зневірені люди і наскільки вони потребують захисту і підтримки. Зокрема, в питанні покращення медичного забезпечення населення. Адже для того, щоб зберегти здоров’я людей, потрібно не говорити про віртуальні реформи, а робити конкретні справи для покращення матеріальної бази лікувальних закладів, підвищення зарплати медпрацівникам, забезпечення хворих доступними сучасними ліками» - наголосив політик.

Окреме важливе питання – необхідність поновлення низки пільг, які влада забрала у чорнобильців. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК неодноразово наголошував, що це злочин проти людей, котрі не зі своєї вини втратили здоров’я і тепер залишаються наодинці зі своїми проблемами.

Потребують вирішення і багато інших болючих соціально-економічних питань.

Лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко прийняв заву громади і запевнив, що буде ініціювати розгляд питання щодо ситуації в Олевському районі вже на найближчій парламентській сесії.

«Представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ і надалі робитимуть все від нас залежне на усіх рівнях, - парламентському, рівні місцевих рад, - щоб допомагати людям відстоювати свої права", - наголосив за підсумками зустрічей у Коростені Юрій Павленко.



Вчора

Сторінки:
Нагору