КВІ
Субота
20
14:52

Ірина Суслова: ​Маємо надати можливість дітям на підконтрольних територіях здобувати вищу освіту в українських навчальних закладах

Про це на сторінці у Facebook написала народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Суслова після робочої поїздки до Донецької області.

«Мала можливість побувати у місті Покровськ на засіданні Східного освітнього форуму, спілкувалась з багатьма педагогами та викладачами внутрішньо переміщених вишів та шкіл, які нині працюють на підконтрольній території Донецької області. Мушу констатувати – їх єднають досить схожі проблеми. Це, передусім, матеріальні потреби шкіл: незавершені ремонти, «недоутеплення», нестача навчального обладнання, відсутність Інтернету, що обмежує можливість здійснювати покладені на них функції щодо проведення дистанційного навчання та, на жаль, багато інших проблем», – написала парламентар Ірина Суслова.


«Крім того, є величезне питання щодо проходження ЗНО дітьми, які проживають на непідконтрольних територіях. Терористична влада свідомо робить так, щоб учні не могли в день ЗНО відлучитись зі своїх шкіл. Якщо ми не хочемо втратити цих дітей, мусимо надати їм можливість здобувати вищу освіту в українських навчальних закладах. Суттєвим недоліком є відсутність штатних психологів в школах Донеччини. А, між тим, діти перебувають в перманентному стресовому стані і їм вкрай необхідна допомога фахівців, яких на більш ніж 30 шкіл Краматорську – аж 9», – підкреслила вона.


«За результатами зустрічей в Покровську сформувала досить значний список потреб освітян регіону й спільно підготували низку депутатських звернень, які будуть спрямовані до компетентних державних установ. Сподіваюсь, спільними зусиллями ми допоможемо дітям, вчителям та викладачам Донеччини», – зауважила Ірина Суслова.

Вчора

Сторінки:
Нагору