БЕР
П'ятниця
29
16:34

​Ми робимо ставку на освіту та інтелект – Юлія Тимошенко про Новий курс

Один із пріоритетів Нового курсу – повернути професії вчителя повагу та престиж. На цьому наголосила Юлія Тимошенко, яка в День учителя відвідала ліцей в с. Студениця на Житомирщині та поспілкувалася з педагогічним колективом.

«Весь світ базує своє майбутнє виключно на знаннях, а успішність та конкурентноспроможність кожної нації залежить від рівня освіти та інтелекту. Ми маємо зробити ставку на виховання людини, на освіту та інтелект, адже без цього в країни немає майбутнього», – зазначила вона.


Лідер «Батьківщини» впевнена, завдання номер один для держави – виховання дитини: «школа повинна бути всеохоплюючим навчальним центром, де навчатимуть та розвиватимуть дітей».


Українську молодь, зауважила Голова партії, повинні навчати найкращі освітяни, у яких буде гідна зарплата, «а не копійки, як зараз».


«Якщо держава недоплачує вчителю — це означає, що вона недоплачує за майбутнє», – заявила Юлія Тимошенко.


Лідер «Батьківщини» обурена тим, що в проекті держбюджету на фінансування в‘язниць заплановано 6 млрд грн, а на наукові дослідження НАН України вдвічі менше.


«Ці перекоси загрожують розвитку нашої нації, і я хочу ці перекоси прибрати», – сказала вона.


Юлія Тимошенко пояснила, що за умови ефективної влади та правильного економічного курсу фінансування на освіту можна знайти.


Нагадаємо, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко перебуває з робочим візитом на Житомирщині, де вона відвідала ліцей у с. Студениця, а також Центр соціального захисту, відкритий за ініціативи партії «Батьківщина».

Сторінки:
Нагору