БЕР
П'ятниця
29
12:05

​Ірина Суслова: На найближчому засіданні Комітету з питань прав людини, національних меншин обговоримо проблему повернення українських політв’язнів в Криму

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Суслова. Вона зауважила, що сьогодні маємо величезну проблему щодо повернення наших громадян, яких засудили та утримують у в’язниці в Криму.

«Специфіка діючого міжнародного права є такою, що простіше домогтися екстрадиції засуджених українців з власне російських тюрем, ніж з кримських пенітенціарних закладів. Якщо людина перетнула адмінкордон з Кримом й там з певних причин потрапила до застінків, до неї не можна застосувати ні європейську Конвенцію про передачу засуджених осіб, ні двосторонні міжнародні договори про передачу засуджених. Така ситуація потребує негайної уваги народних депутатів», – сказала Суслова.

Вона запропонувала вже на найближчих засіданнях парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин «обговорити шляхи вирішення проблеми».

«Впевнена, що колеги зможуть надати свої конструктивні пропозиції. Давайте не будемо байдужими до долі співгромадян, які сьогодні змушені відбувати покарання на окупованих територіях», – підкреслила депутат.

Вчора

Сторінки:
Нагору