КВІ
Середа
17
02:38

​Юрій Павленко: Найбільш вразливі громадяни країни – ветерани та чорнобильці, сьогодні не отримують належного соціального захисту

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час зустрічі з трудовим колективом Центральної міської лікарні Коростеня.

Цього дня народний депутат України Юрій Павленко разом з народним депутатом України, лідером ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Бойком перебували з робочою поїздкою на Коростенщині. Тут політики разом із заступниками голови обласної організації, - Андрієм Дяченком, керівником фракції в обласній раді Анатолієм Мелашенком, керівником фракції у Житомирській міській раді Наталією Леонченко, депутатами обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталією Рибак, Миколою Луцюком, Володимиром Нагорняком, Володимиром Самчуком, керівником місцевої партійної організації Романом Калініним, зустрілися з міським головою Коростеня Володимиром Москаленком, представниками місцевих громад, обговорили актуальні для Коростенщини проблеми скасування чорнобильських пільг, необхідності покращення рівня надання медичної допомоги населенню.

"Сьогодні у Коростені ми відчули, наскільки зневірені люди і наскільки вони потребують захисту і підтримки. Зокрема, в питанні покращення медичного забезпечення населення. Для того, щоб зберегти здоров’я людей, потрібно не говорити про віртуальні реформи, а почати нарешті робити конкретні справи для покращення матеріальної бази лікувальних закладів, підвищення зарплати медпрацівникам, забезпечення хворих доступними сучасними ліками", - наголосив Юрій Павленко.

На його переконання, важливим залишається невирішене питання необхідності поновлення низки пільг, які влада забрала у чорнобильців. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК неодноразово наголошував, що це злочин проти людей, котрі не зі своєї вини втратили здоров’я і тепер залишаються наодинці зі своїми проблемами.

"Коростень є найбільшим містом в Житомирській області, яке постраждало від наслідків Чорнобильської аварії. Тут проживає близько 55 тисяч потерпілого населення, у тому числі більше десяти тисяч дітей, які потребують особливої уваги з боку держави. Проте нинішня влада доклала максимум зусиль, щоб відгородитися від проблем простих людей. Через антисоціальну політику влади у чорнобильців сьогодні не вистачає коштів на покупку елементарних ліків. Керівництво країни кинуло напризволяще людей, які віддали своє здоров'я для ліквідації аварії і постраждали від наслідків цієї катастрофи. Наразі вже кожен 40-й житель Коростеня має онкологічне захворювання, зростає показник серцево-судинних, інших хронічних хвороб. Мільйони українців, які постраждали від Чорнобильської аварії, сьогодні страждають від антисоціальної політики нинішньої влади. Як і радіація 30 років тому, сьогоднішня влада не щадить нікого", - зазначив Юрій Павленко.

На думку політика, у країні зруйнована система соціального захисту, адже у центрі й на місцях заблоковані програми підтримки ліквідаторів і постраждалих від аварії на ЧАЕС, а також членів їхніх родин.

"Пакет законів, які підготував ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, дасть можливість чорнобильцям отримати компенсації, і вижити в цей важкий час. Ми маємо конкретний план та необхідний досвід для його реалізації, якого не має нинішня влада", - підсумував Юрій Павленко.

Вчора

Сторінки:
Нагору