КВІ
Четвер
25
20:50

Юлія Тимошенко: ​Не підтримаємо проект бюджету – є 5 фундаментальних причин

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що фракція не голосуватиме за проект Державного бюджету на 2017 рік у нинішньому вигляді, адже він не вирішує головні соціально-економічні проблеми в Україні, натомість закладає корупційні схеми для збагачення високопосадовців і їх оточення.

Не підтримаємо проект бюджету – є 5 фундаментальних причин

«Я не хочу коментувати професійний рівень уряду і прем’єр-міністра. Я думаю, що люди відчувають це по своїм гаманцям, холодильникам, рівню свого життя, по відношенню. За той бюджет, який бачили, фракція «Батьківщина» голосувати не буде. Для цього є п’ять фундаментальних причин», – наголосила вона в ексклюзивному інтерв’ю 112 каналу.

По-перше, за її словами, в проекті бюджету не індексуються пенсії і зарплати, що є прямим порушенням існуючого закону про індексацію пенсій і зарплат.

«Не треба комусь кидати кістки верхівкою правління України. Не треба імітувати підвищення мінімальної зарплати в той час, коли це буде зроблено абсолютно оманливо для деяких категорій людей і в тому числі для бізнесу в країні. Треба просто виконати закон про індексацію пенсій і зарплат», – сказала Юлія Тимошенко.

По-друге, зауважила народний депутат, в проекті бюджету залишається оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

«Ми не можемо цього допустити. Якщо за рахунок найбідніших людей – пенсіонерів, які з останніх сил працюють для того, щоб заробити копійку, будуть наповнювати бюджет, при тому забираючи з нього мільярди, ми ніколи такий бюджет не підтримаємо», – підкреслила лідер фракції «Батьківщина.

По-третє, наголосила вона, в проекті бюджету не знижуються податки для середнього класу.

«Там не знижуються податки для підприємців. Це означатиме, що й далі економіку будуть вбивати», – обурилася парламентарій.

Крім того, Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що в проекті бюджету не йдеться про реальну децентралізацію.

«Там не має децентралізації. Там забирають з місцевих бюджетів останнє. Передають на місцеві бюджети безліч повноважень: оплату ЖКГ бюджетних установ, освіту, охорону здоров’я, а гроші під це дають у не достатній кількості. Мінус 16 млрд. грн. по фінансуванню тих повноважень, які мають місцеві бюджети. Це знищення місцевого самоврядування. Те, що називають децентралізацією, насправді є жорсткою централізацією і зачищенням поселенської мережі в Україні, щоб звільнити сільськогосподарські угіддя від людей», – сказала вона.

Також Юлія Тимошенко заявила, що проект бюджету є корумпованим.

«Цей бюджет тотально корумпований. Для аграрної мафії, аграрних кланів, монополістів, холдингів в бюджеті передбачили 29 млрд. грн. повернення податку на додану вартість. Але, коли скуповують у фермерів зерно, або, коли його вирощують, податок на додану вартість не платять. І коли експортують зерно і забирають з бюджету 29 млрд. грн. – це не прикрита корупція. Тому за цей бюджет голосувати не можна», – зазначила лідер фракції «Батьківщина».

Крім того, за її словами, в проекті бюджету знімаються всі системи соціального захисту, зокрема для афганців, чорнобильців, інвалідів, хворих дітей. Там також буде певне коригування пільгових умов виходу на пенсію для тих, хто працює в шкідливих і особливо шкідливих умовах.

Сторінки:
Нагору