БЕР
П'ятниця
29
10:54

Віктор Развадовський: Неоголошена афганська війна виявилася важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей

​15 лютого виповнюється 28 років з часу виведення військ Союзу Радянських Соціалістичних Республік з території Демократичної Республіки Афганістан і водночас закінчення для радянських строковиків десятилітньої неоголошеної афганської війни, яку сучасники небезпідставно вважають жорстокою та несправедливою.

Та навіть попри це, наших військових не слід звинувачувати за участь у ній. Адже вона - результат помилкового рішення політиків. Власне для самих офіцерів і солдат цей збройний конфлікт виявився нічим іншим, як невдячною службою за дива безкорисної мужності, відваги, героїзму, відданості військовому обов'язку та істинній чоловічій дружбі.


"Афганська війна виявилася важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - як тих, хто безпосередньо знаходився на афганській землі, так і тих, хто безмежно довгими й тривожними ночами чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, братів, коханих, друзів. Набутий тоді досвід, високі моральні якості, активна громадська позиція ветеранів Афганістану уже стали в нагоді у складний для нашої країни час і надалі служитимуть відновленню миру та злагоди на благодатній українській землі, - переконаний учасник бойових дій в ДРА, ліквідатор аварії на ЧАЕС, народний депутат Віктор Развадовський. - У цей пам'ятний день схиляю голову перед загиблими та померлими бойовими побратимами, а живим бажаю міцного здоров'я, щастя і нових звершень в ім'я нашої Батьківщини-України!"


Не соромитися бойових орденів, зароблених потом і кров'ю у горах Афганістану, закликав колег під час урочистого вшанування учасників бойових дій на території інших держав у приміщенні Житомирської районної ради учасник бойових дій, керівник Житомирської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (УСВА) Юрій Панасюк. А керівник Житомирської районної організації УСВА Леонід Вальчук подякував їм за те, що не зважаючи ні на що, вони залишаються надійним організованим товариством, здатним на захист як своїх прав, так і національних інтересів України.


Окремі слова вдячності виступаючі адресували своєму бойовому побратиму, народному депутатові України Віктору Развадовському за постійну увагу до них та посильну організаційну та матеріальну допомогу у вирішенні проблемних питань як індивідуального характеру, так і бойового братства загалом.


Почесними грамотами і грошовими винагородами за вірність військовій присязі, гідно виконаний військовий обов'язок, активну громадську позицію та в знак поваги учасників бойових дій на території інших держав відзначили голови районної ради Сергій Крутій та районної державної адміністрації Сергій Микитюк.


Музичне вітання ветеранам афганської війни подарували артисти народного аматорського гурту "Джерела".


Завершилися районні заходи вшануванням учасників бойових дій на території інших держав у селі Березівка мітингом скорботи та покладанням квітів до пам'ятного знаку воїнам, загиблим у Афгані.

Вчора

Сторінки:
Нагору