БЕР
П'ятниця
29
06:33

​Новий курс: Юлія Тимошенко пояснила, як знизити тарифи на газ для громадян

Підвищення цін на газ є неприпустимим, а головним завданням влади має бути захист людей, «які б вимоги не ставив Міжнародний валютний фонд». Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

Лідер «Батьківщини» впевнена, що МВФ цілком можна переконати в недопустимості подорожчання палива, якщо визнати, що нинішня його ціна є абсолютно необґрунтованою. Не може будь-який товар, який продається монопольно, - переконана Тимошенко, - мати 200% рентабельності.

Юлія Тимошенко запевнила, що після приходу до "Батьківщини" до влади, її команда негайно знизить тарифи на газ до рентабельної адекватної ціни, яка буде повністю прибутковою, забезпечуватиме розвиток галузі і становитиме 80-90$ за тисячу кубометрів. І люди, які отримують сьогодні субсидії, будуть продовжувати їх отримувати і не будуть платити за газ більше, ніж сьогодні.

Лідер "Батьківщини" обурена заявою прем’єра Володимира Гройсмана про те, що він нібито «не винуватий» у майбутньому подорожчанні газу для населення. Адже, за її словами, рішення про підвищення ціни ухвалюватиме саме уряд. Юлія Тимошенко наголосила, що посилання на вимоги МВФ насправді є лише відмовкою. Вона переконана, що справжньою метою є монополізація ринку для заробляння надприбутків.

Юлія Тимошенко наголосила на тому, що керівники держави створюють монопольний ринок і необґрунтовано підвищують ціну на газ з однією метою: заробити надприбутки. Такі дії вона назвала злочином проти власного народу. За її словами, мільйони українців просто не зможуть платити. Їм і зараз немає чим оплачувати комунальні рахунки, навіть до початку опалювального сезону.

Лідер «Батьківщини» переконана, будь-яке підвищення ціни на газ остаточно вб’є і бюджет країни, і бюджети родин. Адже на цей рік закладено 71 мільярд гривень на субсидії, а до кінця року навіть за чинних тарифів реально знадобиться ще на 7 млрд. більше. Цих коштів немає а ні в держбюджеті, а ні українців.

Нагадаємо, що фракція «Батьківщина» вимагатиме відставки Кабінету Міністрів у разі, якщо той ухвалить рішення про підвищення ціни на газ для населення і внесе проект постанови про відставку уряду до сесійної зали парламенту.

Вчора

Сторінки:
Нагору