БЕР
П'ятниця
29
17:49

Вадим Кривенко: План Путіна щодо України змінився: замість реінтеграції ОРДЛО - заморожування конфлікту

План Путіна щодо України докорінно змінився: від реінтеграції ОРДЛО назад в Україну у вигляді «п’ятої колони» до заморожування конфлікту на кшталт Абхазії чи Придністров’я.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко в ефірі одного з телеканалів. Він зазначив, що цьому посприяла, зокрема, зміна ситуації у світі за останні два місяці. Так, за його словами, спочатку у Путіна був план «А», а саме: реінтегрувати окуповані наразі окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) назад в Україну у вигляді «п’ятої колони» чи «ракової пухлини», яка повинна була б постійно руйнувати Україну. Однак, як наголосив Кривенко, протягом останніх двох місяців сталися події, які остаточно завадили цьому плану.


«По-перше, Путін вже остаточно зрозумів, що сподіватися на послаблення якоїсь позиції Сполучених Штатів у зв’язку з приходом нового президента йому вже немає чого. Ми бачимо достатньо різкі і чіткі заяви Адміністрації Уряду Сполучених Штатів з приводу того, що політика США по відношенню до України та російсько-українського конфлікту буде продовжуватися в такому ж дусі, в якому вона була, і навіть можливе її посилення», - пояснив народний депутат.


По-друге, за його словами, Володимир Путін також зрозумів, що вже не варто покладатися на військові провокації – такі, як, наприклад, намагалися влаштувати російсько-терористичні війська в Авдіївці. Представник фракції «Народний фронт» нагадав, що ЗСУ вже достатньо потужні, тому зупинили цю провокацію, «давши по зубах агресору».


«Навіть із врахуванням залучення регулярних (збройних) сил Російської Федерації сподіватися на якійсь бліцкриг у нього вже немає ніяких підстав», - додав парламентар. На переконання Вадима Кривенка, план Путіна наразі змінився докорінним чином.


«Все. Питання реінтеграції, питання «Мінську» (Мінських угод) закінчилось. На сьогоднішній день пан Путін чітко пішов планом заморожування цього конфлікту на кшталт Абхазії, Придністров’я, Південної Осетії і тощо. Для цього йому треба, щоб ці фейкові псевдореспубліки набрали максимальної легітимності. Звідси – визнання «паспортів» (нещодавня легалізація Росією так званих «паспортів» ОРДЛО. - Ред.), звідси – перехід на рубль з 1-го березня, як вони анонсували, звідси ж – захоплення українського майна і підприємств. «Бо якщо ми республіки, ми ж повинні мати промисловість, ми повинні мати податки, які сплачують…». От це тепер новий план», - наголосив народний депутат.


Таким чином Вадим Кривенко вважає, що українська влада тепер має вибудовувати власний контр-план саме згідно з новим планом держави-агресора.


Сторінки:
Нагору