КВІ
Четвер
25
12:56

​Представники Опозиційного блоку Житомирщини впорядковують пам’ятники часів Великої Вітчизняної

За ініціативи ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в усіх куточках Житомирщини цими днями тривають підготовчі роботи до святкування Дня Перемоги. Представники політичної партії – депутати та її прихильники, прибирають могили, упорядковують пам’ятники та місця, пов’язані з подіями Великої Вітчизняної війни, відвідують героїв вдома.

Так голова Овруцької парторганізації Микола Левківський розповів, що представники партії упорядкували територію навколо пам’ятника, зведеного на місці старої кузні, в якій в серпні 1942 році фашисти заживо спалили 16 місцевих жителів - родичів і односельчан керівника Овруцького підпілля Володимира Редчиця. Серед спалених - семеро дітей у віці від 3 до 8 років. Пам'ятник стоїть біля лісової дороги, далеко від райцентру і траси, на околиці села Деркачі, а це територія «зони відчуження». Цьогоріч не всі люди, які на радовницю хотіли відвідати місце загибелі рідних, змогли до нього дійти, - територія виявилась неприбраною, дорога – заваленою. Вперше за багато останніх десятиліть! Саме до представників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ і звернулись за допомогою. І отримали її. Дорога розчищена, зайві кущі прибрано, висаджено квіти, прибрано територію.


Опозиціонери Баранівського району ще в 2010 році ініціювали акцію до Дня Перемоги, в рамках якої прибирають могили воїнів, що загинули в боротьбі з фашизмом. Цього року упорядковують місця захоронення у с. Острожок, неподалік селища Кам’яний Брід, де під час війни було розстріляно близько тисячі мирних жителів, - розповідає керівник парторганізації Ігор Строєв.


Десятки пам’ятників, місць захоронень було упорядковано силами активістів партії по всій області. Допомогу отримали сотні ветеранів.


« Цей день був, є і завжди буде нашим святом, бо наша історія, наші герої - це ми самі. Без них немає нас. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК виступає проти спроб переписати наше минуле. Ми не дозволимо це зробити. Мільйони українців віддали свої життя за те, щоб побороти загарбників, які хотіли знищити наш народ. Пам'ять про подвиг українського народу завжди буде з нами», - наголосив Юрій Павленко, спілкуючись з ветеранами у Житомирі.

Вчора

Сторінки:
Нагору