КВІ
П'ятниця
19
23:15

Ірина Суслова: ​Проти депутатів-прогульників необхідно запроваджувати жорсткі санкції

Про це, на своїй сторінці у Facebook, написала народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Суслова. «У середньому, 30% депутатів у 2016 році системно не відвідували засідання Верховної Ради України», – написала вона.

«Дуже часто голосів не вистачає не тому, що немає компромісу в лавах коаліції чи доброї волі інших нардепів, а просто фізично не вистачає обранців у залі. Через це не приймаються законодавчі ініціативи і це дає підстави говорити про недієздатність Ради в цілому”, – зазначає народний депутат.

На думку Ірини Суслової, ефективним рішенням може бути виключення народного депутата з комітету у випадку, якщо він систематично не бере участь в його засіданнях. Таким чином, можна буде покращити якість комітетської роботи.

Як зазначила парламентар, наступним кроком могло би стати дострокове позбавлення депутатського мандату через постійні прогули.

“У багатьох парламентах світу, зокрема, у Великобританії, Канаді, Австрії, уже діють такі механізми. Так, у 2016 році, спільно з місією Європарламенту, була напрацьована дорожня карта реформ Верховної Ради. Серед іншого, місія рекомендувала запровадити жорсткіші фінансові санкції для прогульників – повне позбавлення зарплати у випадку невідвідування 25% засідань. Така міра навряд чи кардинально змінила б ситуацію, адже для багатьох парламентарів заробітна плата є лише додатком до основних доходів», – зауважила політик.

“Сьогодні потрібна якісна експертна робота та напрацювання конкретних законодавчих пропозицій, які зроблять систематичні прогули невигідними для переважної більшості нардепів”, – підсумувала Ірина Суслова.!

Сторінки:
Нагору