КВІ
Субота
20
15:12

Юрій Павленко: Розвиток фізкультури і спорту неможливий без соціальної підтримки спортсменів та достойної мотивації тренерів

Народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко звернувся до профільного міністерства з вимогою вирішення низки проблемних питань у галузі фізичної культури та спорту, які озвучили депутати партійної фракції у обласній раді, жителі ОТГ під час його візиту в село Тетерівка, що у Житомирському районі.

«Сьогодні через критичну ситуацію, що склалася у сфері фізичної культури та спорту, провідні спортсмени та тренери залишають Житомирщину і переїжджають до інших областей та країн для подальших тренувань та отримання належного фінансування. З Житомирської області виїхали вже 5 тренерів, а це для нашої області не мало. Також не вирішеною є проблема відсутності спортивних майданчиків, особливо в сільській місцевості. Це робить неможливим адекватне забезпечення фізичного розвитку дітей та молоді», - зазначив Юрій Павленко.


На думку народного депутата, сьогодні не менш гострою є проблема соціальної підтримки спортсменів.


«Є нарікання серед спортсменів області на те, що до цього часу, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.09.2013 року № 689 «Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня», не розроблені та не затверджені норми витрат на харчування для учасників спортивних заходів місцевого рівня. А харчуватись згідно цін 3-х річної давності спортсмени області вже не можуть.


Уже закінчується перший квартал, а штатна збірна команда області з резервного спорту ще не затверджена. Це стосується і стипендій для 50 провідних спортсменів, списки яких не затверджені по сьогоднішній день, хоча гроші начебто виділені ще на початку року. Є й проблеми з проведенням атестації тренерів (згідно наказу Міністерства молоді та спорту України від 13.01.2014 року № 45). Стало відомо, що тренери по 2-3 місяці чекають на рішення атестаційної комісії», - розповів Павленко.


На переконання політика, керівництву області, профільному Міністерству необхідно терміново звернути увагу на озвучені проблеми.


«Я направив низку запитів на керівників Уряду та поінформував про не вирішення базових питань щодо забезпечення діяльності ОТГ з питань захисту дітей, розвитку фізкультури і спорту, який неможливий без соціальної підтримки спортсменів, належної і всебічної мотивації тренерів, створення належної матеріальної бази для занять спортом, у тому числі - професійним», - резюмував за підсумками участі в виїзному засіданні колегії Міністерства молоді та спорту України Юрій Павленко.


Вчора

Сторінки:
Нагору