КВІ
Четвер
18
18:07

​Сергій Соболєв: Гонтарева буде першим клієнтом Антикорупційного суду

Валерія Гонтарева буде першим клієнтом новоствореного Антикорупційного суду після березня 2019 року. Таку думку висловив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в інтерв’ю інтернет-виданню «Вероятно».

«Є рішення суду про те, що Гонтарева і її компанія ICU безпосередньо займалися виведенням брудних грошей Віктора Януковича і його команди в офшорні юрисдикції. Наша фракція не раз заявляла про цей факт. Хіба це не злочин? Злочин. Але її покровителі мовчать», – зауважив він.


Політик також нагадав, що водночас з виведенням грошей в офшори голова НБУ, через свою компанію ICU, повністю обслуговувала компанії Петра Порошенка.


«Це все одна шайка-лійка, в якій один покриває іншого?» – обурився парламентарій.

На його переконання, саме тому і не хочуть її звіту в парламенті.


«Просто всі замазані брудом. Адміністрація Президента через президента, Віктор Янукович через своїх довірених осіб. І якщо все це почне виходити на поверхню, то це, ви розумієте, фактично тягне на імпічмент. Тому через це її приховують, не хочуть її приводити до Верховної Ради», – сказав Сергій Соболєв.


Заступник керівника фракції наголосив, що головна функція НБУ – це підтримка твердого курсу національної валюти.


«Валерія Гонтарева прийшла, коли курс національної валюти (я спеціально подивився) в день її призначення був – 11,4 грн за долар. Зараз – до 27, а бувало і до 30 грн. Курс часто скаче. І це окрема тема, як заробляють на цих скачках. І хто знає про ці скачки, той в щоденному режимі на цьому заробляє. Порошенко заробив на таких скачках 50 млн грн. Це він вказав у декларації 2016 року. Я вважаю, що і Валерія Гонтарева, і Костянтин Ворушилін (Фонд гарантування вкладів) з тотально корумпованого середовища», – зазначив Соболєв.


На його переконання, треба розривати це порочне коло банківської мафії, яка фактично довела до банкрутства 100 банків: «На жаль, немає ніякої довіри до особи, яка дала на рефінансування 110 млрд грн, при чому давала в основному банкам, які вже, практично, «впали».


Народний депутат також заявив, що «Батьківщина» не голосуватиме за Якова Смолія на посаду голови НБУ.


«Це гарний фахівець. Але і Валерія Гонтарева гарний фахівець. От в чому парадокс. Але на що її фаховість витрачається і на що вона спрямована? Якби Яків Смолій сказав: так, я працював першим заступником голови, але я пропонував такі рішення, я побачив такі проблеми, бачу проблеми в кадрових питаннях, ми б це розуміли. Але він сказав інше: мене все влаштовує, я буду продовжувати курс Гонтаревої, кадри змінювати не буду. Гарний він фахівець, найкращий він фахівець, але якщо він далі продовжить цей курс, то це означає, що у 2019 році можливо долар буде по 50 грн. Я цього не хочу», – сказав Сергій Соболєв.


Він переконаний, що Валерію Гонтареву судитимуть за її діяльність, але не при цьому президентові.


«Гонтарева – це була кандидатура Порошенка, його бізнес-партнер. Президент дуже добре знав її професійні та моральні якості. Вона обслуговувала всі його компанії. Тому це його свідомий був вибір», – підсумував депутат від «Батьківщини».

Вчора

Сторінки:
Нагору