БЕР
Четвер
28
12:18

​Сергій Соболєв: Крадіжки лісу мають каратися кримінальною відповідальністю

Президентське вето на закон про посилення відповідальності за контрабанду лісу – це поступка іноземним інвесторам в обмін на отримання перед виборами чергових 600 млн євро закордонних вливань. Про це під час прес-конференції у Львові заявив народний депутат України, заступник керівника фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він наголосив на тому, що для ефективної протидії масовим вирубкам лісів Україні потрібно переймати досвід національних парків США та Канади.


«За кордоном національний парк – ключова господарська одиниця, яка займається збереженням пралісів, розведенням лісів і поточною господарською діяльністю, а також заробляє на тому, що це – національний парк. Там займаються вирубками тільки тих лісів, які цього потребують. У нас, на жаль, далі триває війна між лісниками й директорами національних парків, яка ні до чого доброго не призведе», – зазначив політик.


Заступник керівника фракції вважає, що національний парк – єдиний господарський механізм, який дає змогу розвивати лісове господарство, захищати його й розумно використовувати для потреб місцевого населення та промисловості.


«Ключове питання – чи дозволимо ми вивозити ліс-кругляк? Своїм ветуванням президент завдав такого удару, після якого країна буде ще довго приходити до тями, бо контракти з вивозу лісу-кругляку продовжені на роки. І обмеження, проголосовані попереднім парламентом, не діятимуть», – підсумував Сергій Соболєв.

Вчора

Сторінки:
Нагору