КВІ
Середа
24
16:47

​Сергій Пашинський: Сироїд та Сотник мають відповісти за свої слова про корупцію в армії

У четвер парламент повернеться до розгляду законопроекту №6192 щодо розвитку програм обороноздатності України за рахунок залучення кредитів під державні гарантії попри саботаж депутатів, які називають себе єврооптимістами. Про це йшлося на Комітеті з питань національної безпеки та оборони.

"До цього року виготовлення і реалізація програм боєздатності армії за рахунок державних гарантій та кредитів ні разу не застосовувались. Ми створили новий інструмент, механізм. Створити ми його вимушені були лиш через те, що дуже багато депутатів за гроші Януковича воювали за своїх", - зазначив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський у своєму виступі під час засідання.


"Ми в минулому році провалили виконання бюджету на військово-оборонні програми та знайшли вихід. Бо, на відміну від популістів та демагогів, ми не можемо стояти осторонь, коли армія не отримує зброю", - підкреслив Пашинський.


Він наголосив, що законопроект №6192 - це абсолютно технічна правка, внесена депутатами бюджетного комітету. За його словами, ухвалення законопроекту дозволить силовим відомствам вчасно отримувати матеріально-технічні ресурси.


"Протягом двох років системно одні і ті ж самі політичні сили зривають будь-що, що веде до підняття обороноздатності нашої держави. Починаючи від бюджетних питань про фінансування армії та реформ, закінчуючи будь-якими простими технічними питаннями”, - додав Пашинський.


"Сьогодні я з вуст пані віце-спікера Сироїд і пані Сотник почув, що реформи в армії гальмуються корупцією в “Укроборонпромі” та армії. Я публічно звертаюсь, оформте це будь ласка, листом, ні разу не було на комітеті, аби ми закрили очі хоча б на найменше порушення. Я публічно звертаюсь до цих пані, аби ви нам надали копії своїх звернень до правоохоронних органів про корупцію в “Укроборонпромі” та Міністерстві оборони. Я прошу підтримки членів нашого комітетів і хочу сказати, що постійно йде саботаж реформ в сфері оборони”, - підкреслив голова комітету.


Крім того Сергій Пашинський звернувся до членів комітету з проханням на найближчому засіданні прослухати звіт Генеральної прокуратури України або військового прокурора.


"Ми, як комітет, надали багато матеріалів Генеральній прокуратурі для роботи. Я хочу послухати, що робиться з розкраденим ДТСААФ (добровільна оборона організація - ред), які зараз називаються ТСОУ. Я хочу послухати, в якому статусі зараз знаходяться колишні міністри оборони, які на мільярди доларів розікрали сотні одиниць техніки, військові містечка, всі авантюри із землею, стадіонами і так далі”, - резюмував народний депутат.

Вчора

Сторінки:
Нагору