БЕР
Четвер
28
16:09

​Ірина Суслова: Сьогодні немає жодних підстав для дострокових парламентських виборів

Сьогодні не існує жодних підстав для дострокових парламентських виборів, оскільки діюча Верховна Рада довела свою дієздатність, проголосувавши в минулому році за новий уряд, ухваливши низку стратегічно важливих законів та державний бюджет на 2017 рік.

Про це в ефірі телеканалу “News One” повідомила народний депутат України Ірина Суслова.

За її словами, сьогодні ті, хто педалюють тему дострокових парламентських виборів, вільно чи не вільно грають на руку Росії.

“Кремль має на меті завести до вищої законодавчої установи країни так званих представників Донбасу. Причому, це будуть не реально обрані громадами особи, а нав’язані московськими кураторами лобісти російських інтересів. Зрозуміло, що діючий парламент не піде на такі вибори поки Україна не відновить контроль над донбаською ділянкою кордону, поки не відбудеться роззброєння терористів, обмін полоненими, встановлення української влади на непідконтрольних державі території. Тобто це ті умови Мінських домовленостей, які ведуть до припинення війни на Сході”, – відзначила Ірина Суслова.

Вона переконана, що зовнішні та деякі внутрішні сили намагаються використати інструмент дострокових виборів, щоб змінити позицію Верховної Ради в цьому принциповому для України питанні.

“Проте, я впевнена, що це їм не вдасться, оскільки жодних юридичних підстав для розпуску парламенту не існує. Навпаки, в 2016 році Рада довела свою дієздатність. Передусім, вона обрала новий уряд Володимира Гройсмана, ухвалила такі важливі закони, як закон про електронне декларування статків, зміни до Конституції, що запускають судову реформу, підняття мінімальної зарплати громадянам з 1600 до 3200 грн. Й, нарешті, в кінці року був ухвалений державний бюджет-2017. Причому, він отримав 274 голоси «за». Це рекорд за останні кілька років. Тобто в Україні не існує політичної кризи, Верховна Рада може ухвалювати стратегічно важливі рішення й мусить працювати до кінця каденції. Натомість людям слід показати справжнє обличчя тих діячів, які під благовидним приводом намагаються легалізувати терористичне гніздо на Сході України й поширити вплив Росії на ухвалення законодавчих рішень”, – заявила Ірина Суслова.

Сторінки:
Нагору