БЕР
П'ятниця
29
07:11

​Такого адміністративного тиску, як зараз, не було навіть за часів Януковича, – Іван Крулько

Такого тиску, який здійснюється через президента Порошенка, через його Адміністрацію та силовиків напередодні місцевих виборів до 40 ОТГ (29 квітня), не було навіть за часів Януковича.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі «ZIK».


Для прикладу він навів історію, що сталася у Запорізькій області, де до 9-х кандидатів від партії персонально приїжджали представники адміністрації з погрозами звільнень і репресій.


«Їх змусили відмовитися від реєстрації, проте вони вже подали заяви до територіальних виборчих комісій. Адже саме ці люди мають авторитет у суспільстві», – зауважив політик.


За словами Івана Крулька, адміністративний ресурс – це те, чим влада завжди грішить і проти чого треба боротися і знаходити «пігулки».


«Якби такі випадки були в демократичній країні, то цих керівників адміністрацій не те щоб звільняли з посад, їх би притягали до кримінальної відповідальності», – переконаний парламентарій.


Коментуючи ініціативу Кабміну з посилення відповідальності за підкуп виборців та інші порушення виборчих прав, парламентарій зазначив, що точкові правки у виборчому законодавстві нічого не змінять. На думку політика, потрібно повністю змінювати виборчу систему і ухвалити новий закон про вибори, частину якого треба присвятити відповідальності.


«На жаль, у партії влади немає бажання змінювати виборчу систему. Бо так вони хочуть через підкуп і адмінресурс провести мажоритарників. Як ви знаєте, більшість у фракції БПП складають мажоритарники, а не люди зі списку. Так було в усі часи: так було і в часи Януковича, і так само зараз. Нічого не змінилось», – резюмував Іван Крулько.

Вчора

Сторінки:
Нагору