БЕР
П'ятниця
29
14:07

​Юлія Тимошенко: Суспільство має отримати реальні механізми контролю за президентом

Юлія Тимошенко під час Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради закликала парламент невідкладно ухвалити закони, які зможуть усунути безвідповідальність будь-якого Президента України. Лідер «Батьківщини» наголосила, що потрібно:

1) Ухвалити закон про ТСК, «щоб в руках парламенту був інструмент контролю за корупцією будь-якого президента або силових структур».

2) Другий закон, який слід ухвалити, – це зміни до Конституції про скасування недоторканності суддів, депутатів та президента. Бо саме нерівність перед законом дозволяє високопосадовцям безкарно зловживати законом, правами та свободами людей.

3) По-третє, слід ухвалити Закон про вибори до Верховної Ради за пропорційною системою.

4) Потрібно негайно проголосувати закон про імпічмент президента, щоб більше не було безкарності та безвідповідальності,

5) Ухвалити закони про референдум та про відклик депутатів і цілих партій з парламенту або тих органів місцевого самоврядування, де порушується закон


Юлія Тимошенко наголосила, що напередодні другого туру Україна постала перед викликом розхитування, руйнації непрофесійного управління. Але за кілька місяців починається парламентська виборча кампанія і ще можна все виправити.

Сторінки:
Нагору