КВІ
Субота
20
03:34

​Юлія Тимошенко: збереження Порошенка при владі - це зростання ціни на газ ще на 43%

Юлія Тимошенко закликала народних депутатів не розглядати жоден законопроект, поки не буде ухвалена постанова про скасування підвищення ціни на газ, а також запровадження мораторію на подальше зростання його вартості.

Під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту лідер партії «Батьківщина» зауважила, що збереження Петра Порошенка на посаді президента принесе українцям подальше зростання тарифів на житлово-комунальні послуги на 43% впродовж року.


Юлія Тимошенко нагадала, що тарифи на газ встановлює НКРЕКП, яка формується указом президента, і яку постійно очолює який-небудь корумпований партнер Порошенка. На те ж таки злочинне оточення нинішнього глави держави переписують найкращі вітчизняні родовища природного газу України. Гроші, які витягує влада через тарифи з кишень українців, переважно перераховуються в офшори, проте частина їх йде на масштабний підкуп виборців, зауважила вона.


В свою чергу, народний депутат, заступник голови партії «Батьківщина» Іван Крулько на своїй сторінці у соціальній мережі Facеbook нагадав, що реальні справи Порошенка – це 9-кратне підвищення цін на газ за час керування державою та плани підняти їх ще на 43% цього року.


Щоб зупинити зубожіння населення через зростання тарифів, на думку Івана Крулька потрібно:

ліквідувати «Нафтогаз», який нічого не виробляє і не видобуває, а є лише посередником, і керівництво якого виписує собі «космічні» премії, що також лягає у ціну на газ;

обмежити рентабельність «Укргазвидобування» з 300%, як зараз, до максимум 30%, а ренту на газ – з 70% до 20%;

встановити мораторій на підвищення цін на газ, як це зробили у Румунії та Польщі;

спрямувати весь газ внутрішнього видобутку на потреби громадян.


Звертаємо увагу: Щодо так званої "індексації пенсій", а насправді - прямого підкупу виборців бюджетним коштом. Кілька років поспіль уряд фактично обкрадав пенсіонерів, не індексуючи пенсії і не компенсуючи зростання цін і тарифів. Наразі, замість індексації пенсій, влада збирається разово, під вибори, виплатити по 2,4 тис. грн. і те, не всім пенсіонерам, а лише тим хто має більше 35 (чоловіки) або 30 (жінки) років стажу. Ці виплати мають відбутися за рахунок частини коштів, отриманих від розмитнення авто на "єврономерах". Вперше, таку технологію підкупу виборців застосував Віктор Янукович у вересні 2004 року, готуючись до президентських виборів. Тоді, "вітіну тисячу" мали отримати майже 11 млн пенсіонерів. Проте, це не допомогло йому виграти вибори, а фальсифікації у другому турі призвели до Майдану 2004.


Юлія Тимошенко закликала міністра внутрішніх справ та силовиків прозвітувати про хід розслідування справ щодо підкупу виборців нинішнім президентом. Лідер «Батьківщини» переконана, що Порошенко точно знає, кому програє вибори, і чекати цього залишилося вже недовго.


Довідково: В жовтні 2017 року парламент скасував надбавки за стаж (1% за 1 додатковий рік стажу) тим, хто мав більше 30 (чоловіки) або 25 (жінки) років стажу. Ці надбавки були введені Юлією Тимошенко під час її прем'єрства. А також скасував обов'язковість індексації пенсій на рівень інфляції. З 20018 року пенсії мали індексуватися лише на 50% від рівня інфляції, проте й цього урядом зроблено не було.

Нагадуємо, що 31 березня українці обиратимуть не президента, вони обиратимуть майбутнє України. І лише зміна старої системи дасть людям реальний шанс на краще життя. Як заявила Юлія Тимошенко під час мітингу в Малині на Житомирщині, країна потребує докорінних змін. Покроковий план, як вивести державу з епохи руїн в епоху відродження, прописаний в ініційованому лідером партії "Батьківщина" Новому курсі України!

Вчора

Сторінки:
Нагору