КВІ
Субота
20
00:02

​Уряд Гройсмана виділив 298 тис грн на реконструкцію підприміщення для позашкільного навчального закладу в Коростишеві

Уряд Володимира Гройсмана виділяє близько 3 млрд грн на підтримку малих міст та райцентрів України. Кожна область отримає додаткові десятки мільйонів гривень на важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. Частину цих коштів, 23,8 млн грн, Уряд вже розподілив між містами нашої області.

Міста районного значення вже у 2019 році отримають 3 млрд грн з Державного фонду регіонального розвитку. А з початку 2020 року усі малі міста матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Крім того, з 2020 року розпочнеться окрема урядова програма фінансування місцевих доріг, так званих «тешок», на 10 млрд грн.

Все це стало можливим завдяки реформі децентралізації, ініціатором якої був тоді ще віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман. За 5 років реформи, яка стала пріоритетною для Уряду, по всій країні побудовані і відремонтовані тисячі об’єктів, а громади отримали додаткові можливості та ресурси для розвитку. Продовження таких програм децентралізації в цілому критично залежить від того, чи буде новий уряд так само підтримувати громади, як уряд Гройсмана, тобто від результатів парламентських виборів.


Так фінансування від Уряду (298 тис грн) вже отримує місто Коростишів на реконструкцію підприміщення для позашкільного навчального закладу.


Як заявив Володимир Гройсман, лідер партії «Українська Стратегія Гройсмана», потрібно, аби вже наступного року всі районні центри і міста районного значення мали статус об’єднаних територіальних громад і отримали всі ті можливості і ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста і ОТГ. "Це дасть їм можливість до процесу остаточного об'єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, почати ремонтувати садочки і школи", - сказав Глава Уряду.

Вчора

Сторінки:
Нагору