БЕР
П'ятниця
29
08:48

​Юрій Павленко: Ми просимо Всевишнього захистити Україну від війни, розбрату, об’єднати українців у їх щирих і добрих помислах

Жителі Житомирщини спільно з християнами східного обряду усього світу святкують Великдень. І одним із символів його є Благодатний Вогонь, що виноситься з Гробу Господнього на особливому богослужінні, яке здійснюється щорічно у Велику суботу в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі.

Делегація Української Православної Церкви спецрейсом з Єрусалима привезла православним України Благодатний вогонь. Прибуття Благодатного вогню стало можливим завдяки допомозі і участі народного депутата від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Вадима Новинського, та сприянню народного депутата України, голови Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрія Павленка, який і привіз Благодатний Вогонь з «Борисполя» на Житомирщину


У Житомирі біля Свято-Преображенського собору Благодатний Вогонь радісно зустрічали тисячі віруючих, священнослужителі з усієї області. Юрій Павленко передав Благодатний Вогонь Митрополиту Житомирському і Новоград-Волинському Никодиму. З обласного центру він розійшовся по всіх куточках Житомирщини, як символ миру і щирого бажання поділитися з ближніми великою радістю воскресіння сина Божого.


У місті Коростені, яке також відвідав Юрій Павленко, Благодатний Вогонь віряни разом з міським головою Володимиром Москаленком в урочистій і дуже емоційній атмосфері зустрічали біля храму Різдва Христового (Ольгинської церкви). Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон подякував Юрію Павленку за сприяння у доставці символу воскресіння Христового, перемоги життя над смертю, на коростенську землю.

Після спільної молитви за мир, єдність і Божий захист Коростенщини та всієї України, Святий вогонь був розданий всім, хто прийшов на службу, та переданий у всі храми міста та Овруцько-Коростенської єпархії.


Приблизно опівночі у Житомирському Спасо-Преображенському кафедральному соборі розпочалося Великоднє богослужіння, в якому взяли участь Юрій Павленко, заступник керівника обласного осередку ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Леонченко, депутати обласної ради Наталія Рибак, Раїса Гула, депутати міської та районних рад.


«Син Божий переміг сили зла. І сьогодні разом з Вами ми просимо Всевишнього захистити Україну від війни, розбрату, об’єднати українців у їх щирих і добрих помислах, припинити протистояння та чвари і у світському житті, і у релігійних справах.


Від усього серця бажаю вам благодаті, добробуту, окриленого настрою, миру, злагоди та душевної величі.


Щедрих Божих благословень Вам!


Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» - з такими словами Юрій Павленко звернувся до жителів Житомирщини.


Вчора

Сторінки:
Нагору