БЕР
П'ятниця
29
13:12

​Вадим Івченко: Земельна реформа від влади – це справжня афера

Так звана земельна реформа, яка сьогодні активно насаджується урядом, коаліційними депутатами та президентом, насправді є земельною аферою. Про це під час виступу від фракцій у парламенті заявив народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко.

«Ми маємо розуміти, що ця афера кардинально не відіб’ється на житті пересічного українця. Проте вона стане фатальною для майбутнього України. «Батьківщина» намагалась відродити діалог між владою та українцями, запропонувавши проведення Всеукраїнського референдуму щодо продажу української землі, аби люди висловили свою думку: як вони хочуть жити далі та чи хочуть продажу сільськогосподарської землі. Влада успішно заблокувала цю вимогу через судове рішення», – сказав він.


Парламентар нагадав, що політичною силою Юлії Тимошенко було розроблено законодавство щодо трансформації аграрного устрою, Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання розвитку сімейних ферм, але це все так і не знайшло відображення в бюджетному кодексі.


«Покажіть мені, хто сьогодні отримує дотації і скільки взагалі їх було виділено, зокрема на малі фермерські господарства? З 5,5 млрд грн це лише 65 млн грн, 40 млн грн. з яких – це кошти, які є поворотними ще з 2009 року, коли Юлія Тимошенко виділила 140 млн грн на розвиток фермерства. Тобто 25 млн грн — це ніщо. До того ж уряд не забуває розповідати про велику підтримку фермерства. Хіба це політика на користь маленького фермера?» – запитав Вадим Івченко.


За його словами, усвідомлюючи прірву між пересічним українцем та урядом з президентом, «Батьківщина» розпочала збір підписів проти продажу землі. На сьогодні понад 350 тис. людей вже підтвердили ставлення щодо земельної афери можновладців.


Вадим Івченко закликав людей долучитись до цієї акції, адже тільки разом ми зможемо захистити свою країну.

Сторінки:
Нагору