БЕР
Вівторок
19
13:19

​Вже понад 50 тисяч жителів Житомирської області своїми підписами висловилися на підтримку акції Опозиційного блоку «Борімося разом - разом переможемо!»

На Житомирщині продовжується збір підписів на підтримку Всеукраїнської мирної акції "Борімося разом - разом переможемо!". Понад 50 тисяч жителів Житомирської області своїми підписами підтвердили вимоги до влади забезпечити виконання соціально-економічних і культурних прав та свобод громадян.

Як зазначив лідер житомирських опозиціонерів, народний депутат Юрій Павленко, акція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ "Борімося разом - разом переможемо!" вже з перших днів привернула увагу жителів області, які активно ставлять свої підписи під вимогами опозиції.

"Сьогодні, в першу чергу, потрібно зупинити війну і повернути мир в Україні. Забезпечити гідні зарплати і пенсії, гідне життя кожній людині. Ми вимагаємо: зупинити агресію і радикальні дії, перестати нав'язувати громадянам, якою мовою говорити і до якої церкви ходити. Шляхом заборон влада нічого не доб'ється. За допомогою зібраних підписів ми змусимо владу почути не тільки ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, але й мільйони громадян країни, які хочуть жити в кращій Україні", - підкреслив Юрій Павленко.

Збір підписів та мітинги на підтримку вимог та законодавчих ініціатив ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ проходить у містах Житомирі, Бердичеві, Новограді-Волинському та у Житомирському районі.

Нагадаємо, Всеукраїнська мирна акція ОППОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ «Борімося разом - разом переможемо!» стартувала у квітні місяці. На сьогоднішній день її підтримали у 15 регіонах України, зібрано більше 300 тисяч підписів.

Серед вимог ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ:

ПРИПИНИТИ ВІЙНУ І ПОВЕРНУТИ МИР В УКРАЇНУ

– Забезпечити виконання Мінських угод;

– Почати загальнонаціональний діалог примирення;

– Відновити територіальну цілісність країни і єдність українського народу.

ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПРАВО ГОВОРИТИ І СЛУХАТИ РІДНОЮ МОВОЮ

– Виконати Статтю 10 Конституції України: «В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин»;

– Скасувати всі рішення, що обмежують використання російської та інших національних мов України;

– Дати право місцевому самоврядуванню самостійно вирішувати, як використовувати російську та інші мови.

ПРИПИНИТИ ФАЛЬСИФІКАЦІЮ ІСТОРІЇ

– Захистити історичну спадщину і народну пам’ять. Захистити наші свята: День Перемоги, День солідарності трудящих, Міжнародний жіночий день;

– Зупинити вандалізм і знищення пам’ятників;

– Надати права громадам на місцевих референдумах самостійно вибирати назви міст, вулиць, встановлювати свята, зберігати свою історію і культуру.

ЗАБЕЗПЕЧИТИ ГІДНЕ ЖИТТЯ І РОБОТУ

– Гарантувати виконання Статті 48 Конституції України: «Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло»;

– Скасувати грабіжницькі тарифи, підняти мінімальну зарплату до рівня не нижче 4,5 тисячі гривень, пенсію - не нижче 3,5 тисячі гривень;

– Відродити економіку і створити робочі місця;

– Продовжити мораторій на продаж сільгоспземель до проведення загальнонаціонального референдуму. Забезпечити державну підтримку аграріям.

ПРИПИНИТИ ПОЛІТИКУ ЗАБОРОН, КВОТ І ОБМЕЖЕНЬ

– Скасувати будь-які обмеження в Інтернеті і зняти заборону на соціальні мережі «Однокласники» і «Вконтакте».

ЗУПИНИТИ РЕПРЕСІЇ І ПРОПАГАНДУ ЛЮДИНОНЕНАВИСНИЦТВА

– Гарантувати кожному свободу слова і совісті, як вимагає Конституція і закони України;

– Припинити цензуру, тиск на ЗМІ та репресії проти опозиціонерів та інакомислячих;

– Зупинити наступ в Україні пропаганди радикалізму і насадження людиноненависництва.

Вчора

Сторінки:
Нагору