КВІ
П'ятниця
19
12:33

​Володимир Арешонков: Засіваю у першу чергу те поле, де проростає «розумне, добре, вічне»

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей в Овруцькому районі Житомирщини сталась трагедія – батьки вбили, а потім спалили в печі власну дитину. Народний депутат України Володимир Арешонков, обраний до парламенту від 64 виборчого округу, відреагував на скоєне на своїй сторінці в соцмережі фейсбук, написавши:

«Не можу відійти від шоку - на території Овруцького району батьки вбили і спалили в печі власну 5 - річну дитину. Хоча називати тих маргіналів батьками очевидно не варто. Це не вкладається в голові... Але таке відбувається поряд з нами все частіше. Якщо завести в пошукову систему фразу «вбивства дітей в Україні батьками», випадає майже 700000 сторінок.


Діти не можуть себе захистити. І хтось сторонній має втрутитися? А хтось не втручається, коли за сусідніми дверима плаче дитина. Хтось боїться потрапити під гарячу руку алкоголіка, який знущається над своєю сім’єю. Хтось отримує фінансування на свою громадську організацію, яка займається роботою з проблемними сім’ями і не хоче втрачати поле своєї діяльності…


Внаслідок байдужості трапляється непоправне. Від цього хочеться кричати - спалили в печі власну доньку? Ми дозволяємо вбивати дітей. Ми не можемо визначитися з національною ідеєю. А вона проста – безпека дітей. Навіщо тоді все: економіка, реформи, розвиток, європеїзація, якщо ми не можемо захистити дітей?


Доки ми не позбудемося ментальної риси «моя хата скраю», не об’єднаємося : школа, дошкілля, громадські, релігійні організації, представники громад на місцях – країна буде потерпати від росту злочинності, і, що найстрашніше - у відношенні дітей. За статистикою у неблагополучних сім'ях проживає, а я б сказав виживає, щонайменше 600 тисяч українських дітей, і вони, по – суті, потенційні жертви бездоглядності і насильства. Це жахливі цифри, і це не може залишати байдужою будь – яку нормальну людину», - констатує нардеп.


Нагадаємо, що впродовж багатьох років Арешонков пропрацював у сфері освіти. Нардеп постійно наголошує на тому, що головне завдання нас – дорослих – піклування і турбота про дітей, про молодь.


Якщо проаналізувати діяльність Володимира Юрійовича за роки в статусі нардепа, то й справді доходиш висновку, що турбота про дітей, забезпечення нормальних умов навчання і виховання, фізичного розвитку – один з його пріоритетів. По суті, понад 80% закладів освіти на території виборчого округу №64 отримали необхідну допомогу – меблі, мультимедійне обладнання, будівельні матеріали, наочне обладнання тощо. Крім того, щорічно всі першокласники округу отримають від Арешонкова шкільні набори з необхідним приладдям. Арешонков підтримує всі спортивні масові заходи, конкурси тощо. Сотні старшокласників за його ініціативи і підтримки побували на екскурсії в столиці, десятки – проводили різдвяні свята на Закарпатті.


- Я в числі депутатів, яких критикують за те, що спрямовують на місця субвенцію з державного бюджету, як кажуть, засівають округи. Це дуже приємна для мене критика, бо я засіваю у першу чергу те поле, де проростає «розумне, добре, вічне». За десятки мільйонів гривень у чотирьох районах округу реконструйовано та зроблено капітальні ремонти у сотнях шкіл та дошкільних закладів. Це дало можливість поліпшити матеріально-технічну базу, оснастити навчальні класи, підключили Інтернет, провести заходи енергозбереження. Я роблю все можливе, щоб освітня галузь стала потужним фундаментом, на якому формується наша нація, наша країна. Водночас потрібно шукати спільне вирішення проблеми загрозливих тенденцій для дітей та молоді. Сотні дітей груп ризику потребують нашої допомоги! Пропагувати та відроджувати авторитет сім'ї - справа кожного з нас», - підкреслив нардеп.

Вчора

Сторінки:
Нагору