БЕР
Четвер
28
20:06

​Як у Житомирі вистежували «диверсантів» та звільняли будівлю від «захоплення». ФОТО

Упродовж трьох днів, з 13 по 15 вересня, на Житомирщині з ініціативи Антитерористичного центру при УСБУ в області відбулися масштабні навчальні-тренувальні заняття. Участь у них взяли органи влади, практично всі правоохоронні відомства, нацгвардійці, військовослужбовці, рятувальні та екстрені служби. За оцінками організаторів, учасники показали високий рівень підготовки та професіоналізму.

До участі у масштабних навчаннях були задіяні працівники усіх підрозділів Головного управління Нацполіції в Житомирській області.


Завдання, які виконували поліцейські, безпосередньо стосувалися безпеки громадян, а ситуації відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних. Відтак, правоохоронці відпрацьовували навички та алгоритм дій під час надходження тривожних повідомлень про виявлення підозрілих предметів у публічних місцях та «замінування» об’єктів. Серед останніх – вокзал, торгівельно-розважальний центр, школа, ринок тощо.


В обов’язковому порядку проводилася евакуація людей, огородження потенційно небезпечної території та обмеження доступу до неї. До огляду приміщень та територій залучалися працівники вибухотехнічної служби та Кінологічного центру ГУНП Житомирщини.


Фахівці-вибухотехніки та працівники слідчо-оперативних груп працювали і на місці вибуху. Ця подія привела у бойових готовність поліцейських та інші екстрені служби. На виїздах з населеного пункту було організовано блокпости, на яких поліцейські груп швидкого реагування перевіряли транспорт.


У той же час оперативники кримінальної поліції працювали над ідентифікацією та встановленням місця перебування так званих «диверсантів». Було створено спеціальні фільтраційні пункти, куди доставлялися умовно затримані особи та перевірялися на причетність до «диверсійної» діяльності.


Для координації спільних дій правоохоронців і військовослужбовців було створено оперативний штаб, до якого увійшли керівники відомств-учасників навчань. Тут акумулювалась наявна інформація, планувались наступні дії та аналізувалися результати проведеної роботи.


Третім, фінальним етапом навчань стало відпрацювання алгоритму звільнення захопленого умовними терористами приміщення та утримуваних заручників. Професійні навички та злагодженість дій у цій справі демонстрували поліційні спецпризначенці та бійці «КОРДу».


- Організатори заходів дали високу оцінку діям поліцейських під час навчань. Загалом тренування пройшли на належному рівні. Такі навчання не просто потрібні, вони вкрай необхідні у нинішніх умовах, коли на сході країни триває АТО, - прокоментував результати проведених заходів очільник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.



Сторінки:
Нагору