КВІ
Середа
24
07:11

​На Житомирщині проходить акція «Майбутнє лісу - в твоїх руках». ФОТО

Вже традиційно дванадцятий рік поспіль на Житомирщині проходить акція «Майбутнє лісу - в твоїх руках». Сьогодні до посадки лісу на території Станишівського лісництва долучилося і керівництво області.

«Приємно те, що з таких невеликих, тендітних саджанців ми садимо ліс. Звичайно лісом його ще не назвеш, бо потрібно буде доглядати, полоти, сапати, просвітлювати, і вже справжній ліс за 20-30 років, а вже зрілий ліс, ну якраз наша молодь побачити тут справжній ліс, в якому можна буде і гриби збирати, і ягоди, і відпочити в затінку від сонця. Я б хотів провести паралель, із нашою молодою державою. Коли ми говоримо для лісу 70-80 років зрілий вік, то ми говоримо про нашу державу, якій тільки 26 років і яка тільки-тільки стає на ноги. І впевнений, що те покоління, про яке ми зараз говоримо, майбутніх наших лісівників буде жити в потужній, заможній, незалежній, єдиній нашій державі», - зазначив голова обласної ради Володимир Ширма.


За його словами за весь період акції з 2006 року на території області було посаджено понад 75 тис. гектарів лісу.


В свою чергу заступник голови Житомирської ОДА Олексій Ясюнецький відмітив, що до корисної та благородної справи садіння лісу долучається багато молоді, і це надзвичайно приємно, та подарував учням Левківського лісництва, які активно допомагають лісівникам, колонки.


Після майстер-класу від директора Житомирського лісгоспу Руслана Карчевського розпочалася нелегка робота, зовсім незвична для багатьох, проте працювали усі у піднесеному настрої та з величезним задоволенням. Дехто з лісівників прийшли разом з дітьми та онуками, адже своїх нащадків вже з малечку привчають любити та дбати про ліс.


«Моє побажання, як начальника управління донести суспільству те, що ліс не росте на сторінках фейсбуку чи інших соціальних мереж, він росте на землі, в нього є і хвороби, і здобутки, і проблеми, і свої радощі, і свої нещастя. Тому наша задача сьогодні сказати суспільству «Полюбіть ліс, полюбіть природу, бережіть його», і сподіваюся наші нащадки будуть вдячні нам за наше відношення до лісу», - наголосив начальник управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.


Протягом наступного тижня ще буде тривати акція, тож лісівники запрошують усіх бажаючих долучатися до цієї важливої справи та особисто побачити, як народжується майбутній ліс.

Вчора

Сторінки:
Нагору