БЕР
Вівторок
19
08:43

​У День захисту дітей в Житомирі презентовано інформаційну платформу «ДІТИ НЕОГОЛОШЕНОЇ ВІЙНИ»

Презентація відбулась у рамках мистецького фестивалю на кращу музично-хореографічну композицію серед вихованців дошкільних навчальних закладів Житомира, який відбувся на сцені літньої естради міського парку культури і відпочинку 1 червня.

«Учасники платформи будують свою роботу по принципу, що кожен має право на захищене дитинство. Без політики і пропаганди вони говорять лише про те, з якими проблемами стикаються маленькі українці, котрих зачепило полум’я війни», - розповіла координатор платформи Анна Славська, наголошуючи, що сьогодні є важливою будь-яка підтримка – інформаційна, психологічна, правова, адже лише спільними зусиллями можна надавати реальну допомогу родинам з дітьми неоголошеної війни, – і добрим словом, і добрими вчинками. Інформація про контактні данні координаторів платформи міститься в соцмережах (зокрема, Фейсбуці https://www.facebook.com/pg/childrenwarinfo/about/?ref=page_internal).


Під час фестивалю учасники платформи вручили дітям з родин вимушених переселенців та учасників АТО подарунки. Серед вихованців дошкільних навчальних закладів Житомира таких діток – 88, а всього подарунки отримали 150 дітей, серед яких старші діти з цих сімей. Координатори платформи, депутати дякували батькам, педагогам, медичним працівникам, які допомагають маленьким українцям забути жахіття війни, рости здоровими і щасливими.


"Сьогодні в Житомирі в рамках фестивалю дитячих колективів відбулася надзвичайна подія, коли на одну сцену вийшли діти, які стали жертвами збройного конфлікту під час неоголошеної війни, - це діти з Донецької та Луганської областей, діти загиблих українських воїнів, які захищали нашу країну. Разом вони були на одній сцені і звернулися до всіх із проханням припинити війну, забезпечити мир, закликали кожного політика бути відповідальним у своїх рішеннях, щоб Україна стала сильною і єдиною країною", - наголосив, спілкуючись з журналістами Юрій Павленко.


Соціальний проект ДІТИ НЕОГОЛОШЕНОЇ ВІЙНИ був ініційований народним депутатом України, першим уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком 6 липня 2014 року у м. Слов’янськ Донецької області з метою об’єднання громадських та культурних діячів, політиків, людей, яким не байдужа доля дітей, постраждалих від військових дій на Сході країни.

Вчора

Сторінки:
Нагору