КВІ
П'ятниця
19
11:08

​У Житомирі віддали шану учасникам бойових дій. ФОТО

Щорічно, 15 лютого, українці вшановують пам'ять учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня, 28 років тому, останній солдат перетнув кордон з Афганістаном і повернувся на рідну батьківщину.

Відтоді ця дата увійшла в історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.


З цієї нагоди представники влади, військовослужбовці, воїни-інтернаціональністи, учасники АТО, громадськість зібралися біля пам’ятного знаку «Чорний тюльпан» на мітинг-реквієм, аби віддати шану загиблим воїнам та подякувати тим, хто бере участь у військових діях зараз.


«Сьогодні в усіх містах держави вшановують воїнів-інтернаціоналістів. Цей день для них та їхніх родин – велике свято. Свято для тих, хто повернувся додому живим, із високо піднятою головою, з честю виконавши свій громадянський та військовий обов’язок, не зрадивши батьківщині. Від імені обласної ради, від депутатів дякую військовим за те, що вони зробили, і за те, що роблять зараз. Коли Україна потребувала захисту її цілісності та незалежності, саме воїни-інтернаціоналісти у складі добровольчих батальйонів першими стали на оборону держави, показавши молоді, як треба захищати і як треба любити країну. Дякуємо вам за все», - звернувся до учасників мітингу голова обласної ради Володимир Ширма.


На згадку про подвиг воїнів усі присутні поклали квіти до «Чорного тюльпану» та вшанували пам'ять хвилиною мовчання тих, хто поклав життя, виконуючи свій військовий обов’язок.



Вчора

Сторінки:
Нагору