БЕР
П'ятниця
29
08:27

​У Житомирі відкрили новий корпус міської гімназії. ФОТО

У День знань, 1 вересня, дружина Президента України Марина Порошенко та Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у Житомирі взяли участь у відкритті нового корпусу міської гімназії №3.

Житомирська міська гімназія №3 зі 150-річною історією, одна з найстаріших шкіл міста була реконструйована за кошти ДФРР і місцевого бюджету згідно стандартів Нового освітнього простору.

Під час візиту відбулася зустріч Першої леді з вчителями гімназії, представниками учнівського самоврядування та батьківським комітетом, на якій обговорювалися основні стандарти нової української школи, питання запровадження інклюзивної освіти, енергоефективності, безпечних та комфортних умов навчання дітей. Крім того, Марина Порошенко подарувала учням 3Dпринтер для кабінету фізики.


«Ми сьогодні побачили саме такий навчальний простір, таку сучасну українську школу якою вона має бути. Тут враховано майже все необхідне для того, щоб діти отримали якісні знання і на майбутнє могли реалізувати себе у дорослому житті. Хотілося б побажати, ми вже говорили з працівниками школи, батьками про це, щоби не втрачати зв’язок, щоб у нас була дискусія, діалог, для того, щоб на майбутнє можна було покращувати шкільний простір саме практичними побажаннями батьків і освітян, щоб наші діти відчували, що вони майбутнє України, вони потрібні рідній країні, і щоб були конкурентоздатними на світовому ринку праці», - зазначила Марина Порошенко під час спілкування з журналістами.

Ті позитивні зміни, які відбуваються сьогодні в країні мають матеріалізуватися в конкретних проектах, і Житомирська міська гімназія №3, яка символічно відкривається у День знань, і є тим сучасним проектом, збудованим за новими стандартами НОП, переконаний Віце-прем’єр-міністр.


«Дуже важливо, щоб наші комунальні заклади, які створюють новий освітній простір мали не лише мотивуючий дизайн, енергоефективність, безбар’єрність, доступність, мали свою мотивацію. Ми працюємо над тим, Міністерство регіонального розвитку, для того, щоб створити інфраструктуру, мотивуючий дизайн, починаючи від бренду школи і закінчуючи маршрутною картою, що саме і як повинно працювати, безбар’єрність, державні будівельні норми, і ми постійно їх моніторимо, для того, щоб покращувати. Це все питання, яке буде потім ЗНО в такій школі. І нам дуже важливий той фідбек від батьків, від місцевого самоврядування, яке долучається, і від того, як ми бачимо взагалі майбутнє освіти не тільки в школах, а й в дитячих дошкільних закладах, і закладах професійно-технічної освіти», - наголосив Геннадій Зубко.


За дорученням Президента України Петра Порошенка, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко привітав вчителя французької мови Житомирської міської гімназії №3 Любов Левченко з присвоєнням почесного звання «Заслужений вчитель України».

У 2018-2019 навчальному році в гімназії №3 навчатимуться 1102 учні, серед яких 104 першокласники. В новій будівлі за парти сядуть 450 школярів. Загальна кошторисна вартість нового чотириповерхового корпусу склала понад 101 млн. грн., з яких 45 млн 187 тис. грн виділені з міського бюджету, та 55 млн 568 тис.– з держбюджету. За ці кошти були також закуплені меблі, мультимедійне обладнання для класів, обладнання для лінгафонного кабінету та харчоблоку, виконанні роботи по перенесенню комунікацій Теплокомуненерго, облаштування прилеглої території; спортивних майданчиків тощо.


Нагадаємо, в червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського,8 будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною, тоді було прийняте рішення знести приміщення, та збудувати новий корпус.





Вчора

Сторінки:
Нагору