КВІ
П'ятниця
19
16:20

​У Житомирській обласній бібліотеці для дітей відзначили Міжнародний день рідної мови. ФОТО

21 лютого 2017 року у Житомирській обласній бібліотеці для дітей, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів до Міжнародного дня рідної мови відбувся мовно-ігровий калейдоскоп «Я вивчаю рідну мову, бо вона – буття основа».

Учні четвертого класу житомирської СЗОШ № 12 завітали у бібліотеку на мовно-ігровий калейдоскоп «Я вивчаю рідну мову, бо вона – буття основа», щоб відзначити та дізнатися більше про Міжнародний день рідної мови.


Бібліотекарі розповіли маленьким читачам про найбільше багатство українського народу – його мову, чому потрібно її берегти та як збагатити свою власну мову, чому необхідно бути уважним на уроках української мови і літератури та ретельно виконувати домашні завдання і багато інших корисних речей, важливих для кожного маленького українця.


Діти познайомились із творчістю відомого українського письменника Дмитра Білоуса, вірші якого є взірцем пошани та любові до рідної мови, відгадували його віршовані загадки про розділові знаки. Змістовно та цікаво грали в інтерактивну гру «Веселий Грамотійко», яка пройшла під гаслом «Поважаймо себе – говорімо українською правильно!».


Діти знаходили українські відповідності русизмам та калькам, а найкращий знавець отримував шапку-грамотійку та оплески класу. А ще - працювали із різноманітними словниками: дізнавались про етимологію слова, визначали правильний наголос тощо.

Вчора

Сторінки:
Нагору