БЕР
П'ятниця
29
14:26

У Житомирській обласній бібліотеці для дітей відзначили ювілей С. П. Корольова. ФОТО

11 січня 2017 року у Житомирській обласній бібліотеці для дітей, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів до 110 річниці видатного українського радянського вченого у галузі ракетобудування та космонавтики відбувся відеопортрет «Цей українець всьому людству дорогу в космос показав».

Незважаючи на шкільні канікули, у холі бібліотеки – гамірно. Це прийшли учні молодших класів ЗОШ № 7 для того, щоб разом із бібліотекарями відзначити зоряний ювілей нашого славетного співвітчизника Сергія Корольова, якому цими днями виповнюється 110 років. Хто б міг подумати, що у тихому провінційному місті Житомирі 12 січня 1907 року у родині вчителя та дочки купця з Ніжина народиться геній, який здійснить мрії людей про космос.


Дивовижна людина, талановитий вчений, на долю якого випали важкі випробування сталінськими таборами не зламався, а вперто йшов до своєї мрії-мети – будувати космічні кораблі та освоювати космос. Завжди пам’ятав про свої українське коріння, а надто любив пісню «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю», бо то, мабуть, і була його найзаповітніша мрія.


Затамувавши подих, діти слухали розповідь про дитинство Сергія Корольова. Потому дивилися вражаючі кадри відеофільму і, насамкінець, вирушили у віртуальну подорож вулицями та площами Житомира, які увіковічили ім’я видатного земляка.

Сторінки:
Нагору