БЕР
Вівторок
19
05:28

​В Житомирі у Гідропарку рятувальники провели пізнавально-розважальну акцію «На воді - без біди!». ФОТО

Спека у літній сезон змушує людей освіжатися у воді декілька разів на день, але така необхідність включає в себе не тільки дозвілля, а й дотримання правил безпеки на водоймах. На жаль, іноді відпочинок закінчується трагедією – вже цього року на водоймах Житомирщини загинуло 13 осіб, серед яких одна дитина.

Тому 13 липня у Житомирському гідропарку, на території дитячого пляжу, рятувальники спільно з представниками управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради провели пізнавально-розважальну акцію «На воді - без біди!». До заходу залучили казкових героїв дитячої телепередачі «Школа незвичайних наук» дракончика Кошу та пані Моню, а також рятувальників міської комунальної рятувальної служби на воді, за участю яких показали для дітей практичні тренування із надання допомоги потопаючому.


З першої ж хвилини малюки поринули у вир пригод та випробувань. Водолази-рятувальники розгорнули майданчик із засобами та спорядженням, яке застосовується ними для пошукових робіт на водоймі. І на практиці показали способи порятунку людини на воді, та правила користування плавзасобами. Водолаз, імітуючи потопаючого, змусив себе рятувати. Коли ж його дістали на берег, то чоловік був вже непритомний. Тому лікарю рятувальної станції одразу ж довелося надавати врятованому першу допомогу. Всі дітлахи були впевнені, що все відбувається насправді. Однак це виявилося елементом навчальної гри.


Далі діти разом із фахівцями ДСНС, за підтримки пані Моні та дракончика Коші, відгадували у віршованих рядках, які з прикладів поведінки у купальний сезон недопустимі та небезпечні. Також відпочивальники намагалися на практиці врятувати пані Моню з води, кидаючи їй кінець Олександрова та рятувальний круг.


Кожен із дітей отримав за участь сувеніри із правилами безпечної поведінки на воді. Як і планувалося, акція виявилися не лише веселою, а й інформативною. Левова частка конкурсів допомогла дітлахам закріпити свої знання з безпечної поведінки на воді та набути нових.

Вчора

Сторінки:
Нагору