БЕР
Вівторок
19
12:13

​В Житомирській ОДА відзначили воїнів-інтернаціоналістів

З нагоди 31-ої річниці виведення військ з Афганістану в облдержадміністрації провели урочисту зустріч з воїнами-інтернаціоналістами сьогодні, 11 лютого. Так, щороку 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Поспілкувалися з учасниками бойових дій, привітали із річницею виведення військ заступник голови ОДА Віктор Градівський та голова обласної ради Володимир Ширма.

«Від імені голови ОДА Віталія Бунечка висловлюю кожному з вас велику шану та повагу за ваш подвиг, який саме ви здійснили тридцять один рік тому. У війні, котра не була нікому потрібною, забрала у Житомирщини 129 жителів, ще 72 військові пропали без вісті, 4 тис. отримали поранення. І це лише сухі статистичні цифри, які не відображають трагедію сімей, котрі це переживають. Дякую, що не стояли осторонь ні тоді, ні в 2014 році. Здоров’я та миру вам», – сказав Віктор Градівський.

За вагомий особистий внесок у вирішенні соціально-правових питань воїнів-інтернаціоналістів, з нагоди відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав грамотами ОДА нагородили:

Юрія Шевчука – голову Новоград-Волинської спілки ветеранів афганської війни;

Федіра Заліщука – члена Баранівської районної організації ветеранів афганської війни;

Володимира Зирянова – члена Коростенської організації ветеранів афганської війни.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у патріотичне виховання молодого покоління, активну громадянську позицію та у зв’язку з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав грамотами обласної ради нагородили:

Леоніда Дороша – члена Ємільчинської районної органіації ветеранів афганської війни;

Анатолія Адамовича – заступника голови Житомирської міської спілки ветеранів афганської війни;

Петра Черниша – члена Брусилівської районної організації ветеранів афгансьої війни;

Михайла Мангушева – підполковника СБУ у відставці, учасника бойових дій.

За зразкове виконання військового обов’язку, проявлену мужність та героїзм відданість військовій справі нагородили медаллю «25 років виведення військ з Афганістану» та медаллю «За заслуги» ІІІ ступеню Української спілки ветеранів Афганістану: Максима Миргородського, Олексія Токового, Артема Дідура.


За відданість військовій присязі, збереження військових традицій нагородили медаллю «25 років виведення військ з Афганістану» Української спілки ветеранів Афганістану: Артура Нарижних, Олексія Лавренова, Ірину Бешлеу, Олександра Шрамка, Дмитра Гриценка, Романа Іляшука, Михайла Сидоренка.


За активну громадську діяльність, особистий внесок у підтримку ветеранського руху медаллю «За заслуги» ІІІ ступеню Української спілки ветеранів Афганістану Юрія Журбенка.

Також за проявлену мужність та героїзм активну громадську позицію нагородили:

медаллю Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля»: Юрія Клєвцова, Віктора Нарижних;

медаллю «40 років введення військ до Афганістану» Української спілки ветеранів Афганістану: Миколу Корінчука, Володимира Сусола.


Вчора

Сторінки:
Нагору