БЕР
П'ятниця
29
07:50

Житомирські рятувальники посилюють профілактичну роботу в районах, де загинули люди на пожежах

​Щороку саме в зимовий період спостерігається збільшення кількості пожеж. Нажаль, деякі з них закінчуються трагічно. Неконтрольована вогняна стихія нещадно позбавляє людей і майна, і найціннішого – життя. За неповний місяць 2017 року на території Житомирщини вже зафіксовано займання, на яких гинули і травмувалися люди.

25 січня бердичівські рятувальники спільно з представниками соціальних служб та місцевими засобами масової інформації провели пожежно-профілактичне відпрацювання Семенівської сільської ради. 21 січня на її території в с. Іванківці виникла пожежа, на якій загинуло одразу двоє людей. Як припускали спеціалісти, загоряння сталось внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Про це свідчила піч, що була вся у тріщинах.

Під час подвірного обходу вогнеборці відвідали майже 100 помешкань селян та вказували на недоліки у влаштуванні пічного опалення. Також оглядалася електропроводка в старих будинках, яка без відповідного нагляду також може стати причиною пожежі. Окрема увага приділялася громадянам так званої «групи ризику»: одиноким пристарілим, багатодітним сім’ям, малозабезпеченим тощо. Усім їм роздавалися листівки з правилами безпечної поведінки у побуті. Самі ж вогнеборці особисто продемонстрували людям як правильно розпалювати піч та нагадали з якою періодичністю необхідно трусити сажу.

Обов’язковим пунктом для рятувальників було навчити правилам безпечної поведінки підростаюче покоління. Спілкуючись з дітьми стосовно небезпеки, яка чатує у зимовий період, малечі пояснили як поводитися на тонкій кризі та як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів. Також розповіли, що треба робити, помітивши пожежу, та поцікавились чи знають вони за яким номером телефонувати до Служби порятунку.

Цього ж дня профілактичне відпрацювання відбулось у м. Коростень. Рятувальники у складі рейдової групи обійшли квартири будинків, де доводили сумну статистику загибелі та травмування людей на пожежах і вручали листівки із застережливою інформацією.

Крім того, аби не трапилось лиха в помешканнях пересічних громадян, ружинські рятувальники спільно з представниками районної газети «Ружинська земля» та працівниками місцевої пожежної охорони с. Білилівка проведли рейдове пожежно-профілактичне відпрацювання на території Білилівської сільської ради.

Мешканцям доводились основні правила пожежної безпеки у побуті, правила перебування на водоймах району та надали листівки з інформацією про основні правила пожежної безпеки в побуті. В приміщенні місцевої пожежної охорони Білилівській гімназії, та сільській раді с. Білилівка оновлені куточки на протипожежну тематику.

Вчора

Сторінки:
Нагору