БЕР
Вівторок
19
10:33

​Сергій Сухомлин: Я переконаний, що кінотеатр «Жовтень» має стати центром формування культурного середовища міста

У Житомирі стартував фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» за підтримки родини Зубко та Українського культурного фонду. В межах фестивалю 29 жовтня розпочалася дводенна конференція «Коли теорія набуває ідентичності», яка зосереджуватиметься на питаннях формування культурної ідентичності міста та регіону.

На відкриття конференції до Житомира завітали перша леді України Марина Порошенко, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко та міністр культури Євген Нищук.


«Мені надзвичайно приємно, що цей фестиваль став переможцем відбору Українського культурного фонду, отримав 79 балів зі 100 можливих від наших незалежних експертів і, як результат, отримав грантову підтримку, як проект національного партнерства. Я хочу подякувати організаторам фестивалю за неординарний підхід і креативне мислення. Також я хочу подякувати за плідну і продуктивну співпрацю Міністру культури Євгену Нищуку. Я сподіваюся, що саме з цього фестивалю розпочнеться відродження такої знакової для Житомира споруди і «Жовтень» набуде нового сучасного змісту та стане центром гуртування прогресивних людей. Вітаю з початком фестивалю!», – сказала під час свого виступу Марина Порошенко.


«Я дуже вдячний Геннадію Зубку як віце-прем’єру, який усвідомлює, що в основі будь-якої відбудови, реформи чи модернізації має стояти культурна складова. Це справді дуже цінно, тому що в такій синергії ми зможемо досягнути результату», – зазначив Міністр культури України Євген Нищук.


Міський голова Житомира Сергій Сухомлин подякував за підтримку Українському культурному фонду та організаторам фестивалю.


«Я переконаний, що кінотеатр «Жовтень» має стати центром формування культурного середовища міста. А фестиваль сучасного мистецтва «Жовтень у Жовтні» сьогодні дав чудовий старт цьому процесу. Я впевнений, якби держава впродовж минулих 20 років приділяла стільки уваги культурі, як це робиться зараз, то в нас би не було цієї ситуації на сході України. Бо ситуація на сході – це не про економіку, а про культуру. Це дуже важливо. Я дякую Марині Порошенко, Павлу Гудімову, Людмилі Зубко, Українському культурному фонду і всім, хто долучився до організації фестивалю, за підтримку. З п’ятниці точиться багато суперечок про те, мистецтво це чи не мистецтво. Півтора роки тому, відвідуючи Музей сучасного мистецтва в Чикаго, я побачив альбом, на обкладинці якого був наш житомирський кінотеатр «Жовтень». Вочевидь, чиказькі музейники визначилися, що це мистецтво. Тепер наша черга. Ще раз дякую за увагу до міста Житомира!», – повідомив Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, організаторами фестивалю є ГО «Житомир, зроби голосніше!» в партнерстві з Житомирською ОДА, Житомирською міською радою та арт-центром «Я Галерея».

Проект підтримується Посольством Нідерландів в Україні та Інститутом Адама Міцкевича. Реалізується проект за підтримки Українського культурного фонду.

Вчора

Сторінки:
Нагору