БЕР
Вівторок
19
11:16

​Віктор Развадовський: Якщо запропоновані реформи будуть відповідати інтересам нашого народу й України - вони знайдуть переконливу підтримку Верховної Ради

Про це 9 липня народний депутат України від Житомирщини заявив у Романові, куди у День рідного населеного пункту завітав у товаристві гордості вітчизняної естради - наймолодшої Народної артистки України Наталії Бучинської та Михайла Грицкана, сучасного українського Володимира Висоцького.

Поки на запрошення Віктора Развадовського митці цілющою задушевною українською піснею дарували радість жителям та гостям селища з нагоди Дня Романова, їхній народний депутат провів прийом громадян з особистих питань та поспілкувався з представниками ЗМІ Житомирщини.


Як голова підкомітету з питань кримінального процесуального законодавства та оперативно розшукової діяльності Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, Віктор Йосипович звернув увагу журналістів на необхідність подальшого удосконалення вітчизняного законодавства щодо протидії злочинності у нашій країні. Найперше, на необхідність внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України, законів "Про оперативно-розшукову діяльність" і "Про Національну поліцію".


Щоб ця законотворчість здійснювалася на високому фаховому рівні, мала зворотній зв'язок з громадянами України, Комітет парламенту з забезпечення правоохоронної діяльності започаткував виїзні засідання у регіонах, залучення до їх роботи працівників СБУ, митниці, поліції й інших правоохоронних органів.


"Така форма роботи законодавців, - зауважив Віктор Развадовський, - позитивно відбивається на результатах роботи тих областей, в яких проходили виїзні засідання їхнього Комітету. Наприклад, Одеська область за рівнем зменшення злочинів та збільшення їх розкриття через невеликий проміжок часу піднялася майже на півтора десятка позицій у рейтингу". Також парламентарій не виключив, що уже незабаром таке засідання Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності може відбутися й у Житомирі.


На думку Віктора Развадовського зміни до законодавства не обов'язково мають посилювати відповідальність за проступки. Зокрема, щодо неточностей в електронних деклараціях. За них, як сказав народний обранець, можна обмежитися виключно адміністративним покаранням - штрафом. Якщо ж мало місце свідоме приховування прибутків, майна тощо, тут однозначно повинна наступати за рішенням суду кримінальна відповідальність. Неприємним, щонайменше, назвав народний депутат підхід до проведенням реформ в Україні.


"Давайте будемо відвертими перед нашими людьми! Як можна переконувати співвітчизників у перевагах тієї чи іншої реформи від урядовців, якщо навіть тексти відповідних законопроектів відсутні у парламенті - єдиному законодавчому органі України?... Така ситуація раніше мала місце з медичною реформою. Аналогічна ситуація повторюється з пенсійною та земельною реформами. А потім дивуються тому, що навіть шляхом "кнопкодавства" не вдається зібрати мінімальних 226 голосів за антиконституційні законодавчі ініціативи. Я - противник такого реформування України. А ще, не сумніваюся у тому, що якщо запропоновані реформи будуть відповідати інтересам нашого народу й України - вони знайдуть переконливу підтримку Верховної Ради", - наголосив Віктор Развадовський.


Також народний обранець запевнив, що не допомагатиме владі перекладати весь тягар проблем нашого суспільства на плечі найнезахищеніших громадян України, скорочувати, усупереч їхнім інтересам, соціальну мережу - закривати медичні, освітні та культурні заклади.


"Окрім нас, успішна Україна нікому не потрібна. Слід нарешті стати прагматиками, почати жити своїм розумом, а не безнадійно сподіватися виключно на чиюсь допомогу у розбудові самостійної, правової, заможної Української Держави. Для цього у нас є необхідні передумови", - вважає народний депутат. - Якщо влада насправді розпочне перейматися проблемами усіх українців, вона ще спроможна повернути собі їх прихильність У тому числі й у парламенті".


"На жаль, не все, що планував, вдалося зробити. Нехай і через об'єктивні причини. Десь не проявив твердість... Але, не сумнівайтеся, я здатний це визнавати, прислухатися до думок своїх виборців, їхніх побажань, наказів та робити правильні висновки", - критично оцінив Віктор Развадовський і результати своєї депутатської діяльності.


Найбільшою проблемою для України парламентарій продовжує вважати російську агресію, яка не лише постійно забирає здоров'я і життя найкращих синів та доньок нашої Батьківщини, а й не дозволяє належним чином нам сконцентруватися над розв'язанням наболілих соціальних, економічних та культурних питань.


"Найперше спільними зусиллями влади, опозиції, кожного пересічного українці маємо вирішити проблему припинення війни. Тільки в єдності українська нація спроможна дати швидку і гідну відсіч будь-якому агресорові та змусити його рахуватися з нашими національними інтересами", - переконаний Віктор Развадовський.


У вітальному зверненні з нагоди Дня Романова до земляків, народний обранець спочатку побажав їм мирного неба, повернення живими і здоровими до рідних домівок усіх захисників України, добробуту та порозуміння у родинах, любові, віри у краще майбутнє, здійснення мрій і піднесеного святкового настрою.


А для того, щоб учасники АТО та дві тисячі вісімсот двадцять хворих діток Романівського району мали де проходити реабілітацію, Віктор Развадовський оголосив про початок реалізації свого нового проекту - будівництва у райцентрі фізкультурно-оздоровчого центру із критим плавальним басейном, розробку детального плану території земельної ділянки для якого уже замовила Романівська селищна рада.


"Маю бажання допомогти побудувати такі об'єкти у кожному районі свого виборчого округу. Якщо для цього і надалі потрібно буде годинами оббивати пороги міністерств та Уряду України, я так вчинятиму. Бо це потрібно вам, шановні мої земляки", - сказав парламентарій.

Вчора

Сторінки:
Нагору