БЕР
Вівторок
19
12:05

​Дмитро Ткачук: Через рішення суду проїзд у Житомирі пільговиків - знову під питанням

Через рішення Апеляційного суду пенсіонери будуть змушені платити у маршрутках, школярі платитимуть за проїзд у повному обсязі, а ТТУ нестиме збитки через зменшення вартості проїзду в електротранспорті. Про це повідомив 22 листопада, заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Він наголосив, що зараз вартість проїзду в громадському комунальному транспорті становить 3 гривні. В маршрутках – 4. І в комунальному, і в приватному громадському транспорті міста забезпечено перевезення пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України.


«Судове рішення, яке скасувало рішення виконавчого комітету від 16.05.2017 №456, повертає нас до відповідного рішення 2014 року. Відповідно до нього пенсіонерів позбавляють визначеного часу для пільгового проїзду у маршрутках, а школярі оплачуватимуть повний квиток. Інші пільгові категорії також змушуватимуть оплачувати проїзд у маршрутних таксі», - каже Дмитро Ткачук.


Він також наголосив на тому, що повернення до старої системи оплати за проїзд може призвести до страйків перевізників.


«Зниження вартості проїзду у маршрутках до 3 гривень, а у електротранспорті до 2 гривень призведе до зупинки пасажироперевезень у Житомирі. Перевізники не зможуть обслуговувати пасажирів через таку вартість проїзду», - наголосив заступник міського голови.


Начальник планово-економічного відділу КП ЖТТУ Валентина Таможська повідомила:


«Завдяки грамотним управлінським рішенням виручка комунального підприємства суттєво зросла. Якщо у 2016 році вона становила 2,5 млн. грн.. у середньому в місяць, то в жовтні 2017 року – 4 млн. 900 грн. На сьогодні підприємство все менше залежить від зовнішніх джерел, зовнішнього фінансування. У місті стабільно функціонують 92 тролейбуси та 12 трамваїв. У разі вартості проїзду в 2 грн., ЖТТУ не зможе забезпечити повноцінне функціонування трамвайно-тролейбусного парку. Стабільне функціонування КП ЖТТУ, реалізація підприємством започаткованих проектів не можлива за тарифу в 2 грн.».


Приватний перевізник, директор ТДВ «Житомирське АТП-11827» Віктор Білявський повідомив, що до перегляду виконавчим комітетом рішення щодо вартості проїзду в громадському транспорті, ціна проїзду в приватних маршрутках буде незмінною – 4 грн. 24 листопада на засіданні виконкому приватні перевізники пропонуватимуть встановити вартість проїзду в приватному громадському транспорті – 5 грн.


«По 3 грн. ми не в змозі будемо виїжджати. На зимовий період потрібно і зимові шини купляти, і акумулятори міняти. Перевізники готові покращувати умови перевезення, але для цього потрібен адекватний тариф на перевезення», - сказав директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.


Виконавчий комітет Житомирської міської ради збереться 24 листопада і розгляне питання щодо вартості проїзду в громадському транспорті.

Вчора

Сторінки:
Нагору