БЕР
Вівторок
19
10:44

Володимир Ширма: ​Чітка послідовність та злагодженість наших дій є запорукою попередження розповсюдження COVID-19

Голова обласної ради Володимир Ширма 23 березня провів онлайн нараду з головами ОТГ, головами районних рад. Основне питання – запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та стан справ у громадах області у зв’язку із карантинним обмеженнями. Володимир Ширма закликав керівників громад об’єднатися заради недопущення поширення епідемії коронавірусу на своїх територіях та в Україні вцілому.

«Ми маємо розуміти, що карантин - це не жарти. У цей непростий час ми всі маємо згуртуватись, щоб показати спільну роботу влади. Відкладімо убік якісь свої певні політичні амбіції. Адже лише у єдності наша сила. Чітка послідовність та злагодженість наших дій є запорукою попередження розповсюдження COVID-19 на території Житомирщини», - звернувся до учасників наради голова обласної ради.


Також він наголосив на суровому дотриманні карантинного режиму. Місцеві керівники зобов’язані посилено проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

«Задля чіткого виконання законодавства України маєте чітко співпрацювати з управліннями Нацполіції, ДСНС», - зазначив голова обласної ради.


В ході онлайн засідання були обговорені вкрай важливі проблеми кожної громади. До речі, всі ці проблеми в наших громадах майже ідентичні.


Наприклад, відсутність індивідуальних засобів захисту в аптеках, неконтрольований ріст на продукти харчування в магазинах, недотримання громадянами карантину, особливо тих, хто повернувся з країн, уражених корановірусною інфекцією.

Голови Новоборівської, Ушомирської, Вчорайшенської об’єднаних територіальних громад озвучили проблему, яка може виникнути через податкові канікули, – це випадаючі доходи.


За результатами наради будуть надані доручення в межах повноважень та надіслані звернення до центральних органів влади.

Вчора

Сторінки:
Нагору