БЕР
П'ятниця
29
15:30

​Борислав Розенблат: Для України бурштин мав би стати як нафта для ОАЄ

Про це на сторінці у Facebook написав народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Борислав Розенблат.

«Днями мав цікаву зустріч з представниками однієї компанії, які вже декілька років безуспішно намагаються знайти легальний шлях для закупівлі “сонячного каміння” для виробничих потреб свого підприємства. Справа в тому, що в країні, де знаходиться підприємство, дуже суворі закони, які не дозволяють займатися ввезенням контрабандних товарів. Там за це просто відрубують руки, тому що контрабанда – це пограбування державної скарбниці. До речі, в Україні тільки адміністративна відповідальність за контрабанду – штраф», – написав парламентар.


«Вони розповідали про скитання по різних фірмах та держпідприємствах, “високих і низьких” кабінетах, де всі в один голос заявляли, що немає проблем купити в Україні бурштин, і вивезти легко, тільки оплата “готівкою” і без документів…», – зазначив він.


«Розумію, зараз мені будуть дорікати, що є можливість через офшори чи інші країни. Але повторюю, підприємству необхідні легальні, прямі поставки, тому і виникла проблема. Наразі, я не хочу вдаватися в подробиці державного устрою хабарництва та грабування нашої країни, єдине, що хотів би донести до суспільства, це дві тези, погляд з боку. Перше, що “бурштин для України, мав би стати як нафта для ОАЕ. Друге, що Польща вже практично перестала добувати власний бурштин, бо український набагато кращий та дешевший, та і обсяги продажу досягли 200 тонн. 200 тонн українського бурштину. Я вже мовчу про Китай, Індію та інші країни …», – наголосив Борислав Розенблат.


«Як людина, яка мріє про велику Україну, я з жахом очікую весну, тому що тисячі людей, з лопатами та мотопомпами, під “пильним” оком нашої “незламної правоохоронної системи”, будуть знову нищити Полісся, руйнувати устої України, як європейської держави… та добувати сотні тонн найкращого та найдешевшого бурштину у світі.


Ми будемо пояснювати “чому” та “як”, а, головне, шукати політичну волю. А мрії про інвестиції, легальні робочі місця, все залишиться в деклараціях та програмах політичних партій та красномовних речах», – резюмував народний депутат.

Сторінки:
Нагору