БЕР
П'ятниця
29
16:30

​Ірина Суслова: Для України сьогодні актуальні теми – протидія насильству щодо жінок та домашньому насильству

Народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Суслова взяла учаcть у регіональній конференції «Відкриті парламенти та досягнення цілей сталого розвитку», яка відбулась з ініціативи Програми Розвитку ООН в Україні.

«Мала нагоду поспілкуватись з представниками парламентів Великобританії, Грузії, Сербії, Молдови та експертами ПР ООН.


Обговорювали реалізацію Цілей сталого розвитку, які були ухвалені на саміті ООН у вересні 2015 р. Україна взяла на себе певні зобов’язання й для їх реалізації нам потрібен інтенсивний обмін досвідом, зокрема, з країнами центрально-східної Європи. В нас багато спільного й тому ми здатні напрацювати єдині механізми вирішення проблем», – повідомила Суслова в Facebook.


Вона розповіла, що «для України сьогодні актуальні наступні магістральні теми – це протидія насильству щодо жінок і домашньому насильству, подолання диспропорції в економічній сфері, зокрема, щодо оплати праці, захист жінок, які потерпають від війни на Сході України й підвищення ролі жінок в ухваленні стратегічних рішень (тут, до речі, корисний досвід Молдови, де вже запровадили 40% гендерну квоту для політичних партій)».


«Загалом важливо, щоб усі національні, галузеві і регіональні стратегії та програми розвитку мали гендерну складову. Це дозволить їм вивільнити увесь потенціал нашого суспільства, не лише його чоловічої частини, але й жіночої», – додала Суслова.

Сторінки:
Нагору