БЕР
П'ятниця
29
01:31

Дмитро Кропачов: ​Громада Народицького району виступила проти діяльності підприємств-прокладок ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4»

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності 27 березня 2017 року.

Так, депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов доповів про порушення під час голосування на 9 сесії Житомирської обласної ради (від 23 лютого 2017 року), коли розглядали клопотання Державної служби геології та надр України по двох надрових питаннях, пов’язаних з підприємствами ПП «ДБР-3» та ТОВ «АБВ-4».


Зокрема, Дмитро Кропачов продемонстрував на відео, як депутати під час голосування були введені в оману тим, що голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма виніс питання на голосування неправильно – з порушенням статті 46 регламенту Житомирської обласної ради, оскільки вони суперечили проекту рішення та рекомендації профільної комісії.


Депутатам роздали проект рішення «відмовити», проте під час голосування голова обласної ради поставив питання «про підтримку» проекту рішення, і підписав «про погодження» клопотання.


Під час комісії 27 березня виступив представник від громади Народицького району – координатор ГО «Честь. Справедливість. Рівноправ’я» Віктор Химач, який зазначив, що в селі Давидки відбулися громадські слухання, на яких люди одностайно виступили проти розробки родовищ на їхній території.


«ДБР-3 – це підприємство-прокладка, в якому спочатку було статутного капіталу 25 тис. грн. Це просто проект, який потім продадуть невідомо кому… На громадських слуханнях у Давидках люди відмовили їм. Потім були ще одні громадські слухання в смт Народичі, де їм знову відмовили… Але до нас прийшло рішення сесії Житомирської обласної ради, де цим підприємствам надали дозвіл усупереч волі громади. Наші депутати почали бити на сполох, і з’ясувалося, що голосування за це питання було з порушеннями. 23 березня у нас відбулася позачергова сесія селищної територіальної громади, під час якої депутати підготували звернення до обласної ради, щоб скасувати це незаконне рішення. Таке саме звернення готують і депутати Народицької районної ради», – розповів Віктор Химач.


Члени комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності підтримали пропозицію Дмитра Кропачова визнати порушення статті 46 регламенту при голосуванні на 9 сесії проекту рішення «Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України» та винести це питання на найближчу сесію Житомирської обласної ради, щоб скасувати прийняті раніше рішення.

Вчора

Сторінки:
Нагору